Figol Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 Witam. Panowie potrzebuje pomocy. Oto moje pytanie. Ktora obudowe wybrac i dlaczego: Antec SLK3700 AMB 350W ATX czy Chieftec DX-01BL-D MediumTower 360W ATX ? Moze ktos z was posiada te obudowy i moze troche o nich powiedziec. Przydadza sie informacje na temat zastosowanych w nich zasilaczy. Szczegolnie chodzi mi o informacje na temat tego Antec'a bo w necie nie ma o nim praktycznie nic oprocz skrawkow informacji. Z gory dziekuje za pomoc. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 na temat zasilaczy to mozesz poczytac sobie na forum , ostatnio bylo tego troche :) a co do obudowy to ja mam CHIEFTEC DX-01-BD i sprawuje sie wysmienicie bardzo dobrze wykonana , łatwo wyciagac napedy cd i hdd polecam :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d-d Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 no tez mam tego chiefteca, i jestem mile zaskoczony, tez ja polecam, tylko troche glosny jest ten boczny wentylator Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3le Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 Szczerze mowiac mozna z czystym sercem polecic obydwie obudowy ... Kryterium wyboru powinny byc $$ i ewentualnie twoja estetyka :) Osobiscie wziol bym chiefteca :) Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misanthrope Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 ja mam ta obudowę Antec i jestem z niej cholernie zadowolony :) bardzo ładne wykonanie (m.in. metal malowany dwukrotnie, fajne wykończenia), wyjmowany filtr powietrza na przednim panelu, na wyposażeniu wiatrak 120mm wyciągający (cichy, 1500RPM), cała masa miejsca w środku, dyski przykręca się do gumek tłumiących drgania. Co do zasilacza to się nie wypowiem, bo kupiłem blaszaka bez niego (miałem wcześniej chiefteca 360W). IMHO co nie weźmiesz to będziesz zadowolony :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 Ja mam tego Chieftec'a i jestem bardzo zadowolony. Świetna, solidna konstrukcja, bardzo dobry zasilacz i ładny kolorek to największe zalety tej obudowy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 Konstrukcyjnie Chieftec i Antec w modelach Medium Tower niczym sie nie roznia - Antec tylko czasem doklada wiatraczki z tylu a u Chiefteca jest w standardzie tylko ten z boku. Dodatkowo jakies filtry przeciwkurzowe itp, ale IMHO to tylko duperelki. Budowa wewnetrzna identyczna (wymiary, szyny na napedy , koszyki na hdd itd) - tylko zasilacze wlasne. Mam obudowe jak w podpisie i jak dla mnie bomba - naprawde polecam. W koncu chyba nie warto ryzykowac sprzetu jadac na jakims Codegenku :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeq Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 mysle ze przy tak wysokiej klasie obudow jest zupelnie obojetne ktora kupisz, one sa tak podobne, ze decydujacy wplyw ma chyba cena, chyba ze ci sie ktoras nazwa bardziej podoba ;) Ja mam niebieskiego chiefteca biga i sobie bardzo bardzo chwale :) !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 Raczej chieftec(tanszy tak? ) Jak dla mnie jest ciut ładniejszy z przodu(tylko .. :/ ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beavis Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Zdecydowanie CHIEFTEC :!: :!: Ja mam wersję BigTower DA-01B-D i muszę przyznać, że gdyby nie starszy dysk to obudowa była by prawie nie słyszalna :twisted: Jak bedziesz kupować to weź sobie zasilacz z dwoma wentylami... rożnica między nimi to zaledwie 45zeta (w moim przypadku) :P Jeszcze jedno - BLACHA 8) bardzo mocna konstrukcja :P :D SZCZERZE POLECAM :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Figol Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 Dzieki za informacje ktore mi udzieliliscie. Szczerze mowiac nie podjalem jeszcze decyzji, poniewaz obie obudowy bardzo mi sie podobaja; jednak Antec bardziej. Decydujacy wplyw na moja decyzje bedzie mial zastosowany w nich zasilacz. Tak wiec jak to oceniacie ktory jest lepszy? Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beavis Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 A więc już ci mówie... nie wiem jaki zasilacz jest w obudowie Antec'a więc się nie wypowiem :wink: Mogę ci za to zdradzić że ten który mam z Chiefteca (z dwoma wentylami) pracuje bardzo cicho - potwierdzili to moi kumple Resztę przekażą ci specjalisci :) odnosnie napieć... chociaz ja czytalem ze te zasilki CHIEFA sa bardzo dobre 8) Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 rzuc moneta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 Antec (zasilacz) jest przeciez sporo lepszy od Chiefteca. Ludzie wypowiadaja sie, ze Chieftec super Chieftec to sramto, ale nie maja porownania i chwala to co maja. Popytaj sie ludzi, to Ci kazdy powie, ze Antec lepszy - ma lepsze napiecia i niezalezne linie zasilania 3.3V i 5V Jak Cie stac - bierz Anteca. Jak nie - Chieftec nie powinien Cie zawiesc http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=25913 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 Ja mam Antel Landboy ktory wyglada dokladnie tak samo jak Antec SLK3700 tyle tylko ze Lanboy jest "mini-tower". Moja obudowa jest bardzo dobrze wykonana i jestem z niej bardzo zadowolony. Mysle ze jesli wybierzesz Antec to nie bedziesz tego zalowal. Ta druga obudowa tez super wyglada ale nic o tej firmie nie wiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Sam kupiłem Chiefteca, ale tylko dlatego, że kasy nie starczyło. Ale skłaniałbym się ku Antecowi ze względu na zasiłkę, które jak wynika z testów są stabilniejsze napięciowo przy tychsamych mocach zasiłki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koz@k Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Antec (zasilacz) jest przeciez sporo lepszy od Chiefteca. Ludzie wypowiadaja sie, ze Chieftec super Chieftec to sramto, ale nie maja porownania i chwala to co maja.przecierz i antec i chieftec to sirtec dlatego jak jeden ma byc gorszy od drugiego :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Antec (zasilacz) jest przeciez sporo lepszy od Chiefteca. Ludzie wypowiadaja sie, ze Chieftec super Chieftec to sramto, ale nie maja porownania i chwala to co maja.przecierz i antec i chieftec to sirtec dlatego jak jeden ma byc gorszy od drugiego :? Przeciez Garbus i Passat to Volkswagen, czemu jeden ma byc gorszy od drugiego. Poszukaj, przeczytaj test na Tomie - wtedy pogadamy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Koz@ak piszesz kozakujesz a pierdy wypisujesz. Prawde piszesz że Chieftec (w większości przypadków) to Sirtec, ale Antec... to Antec. Nie sirtec. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Koz@ak piszesz kozakujesz a pierdy wypisujesz. Prawde piszesz że Chieftec (w większości przypadków) to Sirtec, ale Antec... to Antec. Nie sirtec. TRUE :) zasilacz ANTEC z serii SmartPower to nic innego jak zasilacz z serii Solution czyli np SL-350W czyli nie TruePower :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Figol Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 TRUE :) zasilacz ANTEC z serii SmartPower to nic innego jak zasilacz z serii Solution czyli np SL-350W czyli nie TruePower :!: I jaki z tego wniosek ? To dobrze czy zle? Jak wypada ten zasilacz w porownaniu z Chieftec HPC-360-202 ? Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...