Skocz do zawartości
Makarońsky

Jak kupić RX 480 nie dożywiając żadnego BizJanusza

Rekomendowane odpowiedzi

Nie kupuje się referentów to raz, dwa... poczytaj Ty trochę o tej karcie... nawet tu na forum.

Kartę oddajesz tam gdzie kupiłeś lub do autoryzowanego punktu, niekoniecznie mogą honorować gwarancję, jak kupisz w innym kraju.

Edytowane przez NostradamuSek
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za ostrzeżenie ale mam ochotę sprawdzić tę kartę osobiście - taki kaprys. Nie podkręcam, więc możliwości oc w ogóle mnie nie interesują, płyta główna na porządnym laminacie da radę z  zasilaniem pci-e,  Nie podobają mi się jedynie złodziejskie ceny znanych sklepów (wszystkich?), od dawna gry kupuję poza Polską może pora wyciągnąć środkowy palec również w kwestii sprzętu? Może mylę się i jest ktoś na tyle przyzwoity aby nie zdzierać/kraść bo może i inni też tak robią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kartę oddajesz tam gdzie kupiłeś lub do autoryzowanego punktu, niekoniecznie mogą honorować gwarancję, jak kupisz w innym kraju.

A to nie jest tak, że gwarancja jest respektowana w obrębie całej UE? Jedna z nielicznych pozytywów tej organizacji.

Tutaj patrz:

http://cenowarka.pl/?fs=rx+480&in=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech, już miałem kupować... jednak opinie o zasilaniu z PCI-E hamują moje zapędy. Byłem pewien, że  z tym zasilaniem to problem na poziomie zeszłych GTX 960 ale wygląda na to, że jest zdecydowanie gorzej. Zaraz BizJanki będą wypuszczać niereferencyjne rx 480 za 1500(4GB) a GTX 1060 za 1600 i dojdzie do tego, że za 1200-1300 (min, przez najbliższe pół roku)  najlepszym wyborem jest  nowy 970... logiczne nie? Jak nie to pograj  w "dozbieraj / poczekaj" a potem "poczekaj aż ceny się ustabilizują"... Teraz muszę spytać wróżkę czy przez najbliższe 2  lata  dx 12 i kolejne wersje openGL (akurat bardzo lubię nowego dooma i czekam na kolejne tytuły ID) są warte ceny niereferencyjnej rx 480 (a to wg. januszy nie są tanie rzeczy). Kocham wymieniać GPU...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi