Skocz do zawartości
Neo_x

Jak odchudzic Wina XP ??

Rekomendowane odpowiedzi

xp u mnie zajmuje 1.2gb i ani smie drgnac w jedna albo druga straoe jak ci sie udalo zmiescic go na 800mb??? a mam wylaczone wszyskie zbedna bajery typu przywracanie itp sam katalog windows nie pownien zmieniac rozmiarow chyba ze sa robiles jakies instalki ktore robilty sobie tempa w nim?! wiekszym problemem jest katalog documents & setings )))) u mnie xp nie miesci sie na 3gb patrycji)))) ale to jest raczej zwiazane z softem ktorego uzywam i pliiem hybefil.sys (700mb) plik stronicowania 128mb a muslalem ze styknie(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

He... Jedna rada: wyrzuccie oproocz opcji przywracania systemu i zmniejszenia pliku stronicowania sterowniki, ktoorych uzywa XP do inicjacji nowych urzadzen (nie pamietam teraz lokalizacji, moge podac potem) i co jeszcze... Media files (dzwieki, tapety, themes, LogonUI)... Powinno dac duzo miejsca:))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak powywalaj to co mowią i używaj programów które sa w sieci np tweak-xp oraz antyspyXp i inne takie. naprawde warto!! Można wyłączyć oraz odinstalować składniki systemu, przyśpieszyć neta i kożystać z ukrytych opcji systemu, tylko trzeba to robić ostrożnie!!.

Acha czyść często rejestr bo też nieraz duzo zajmuje też czyść te wszystkie cookies i temporary internet files czy jakoś tak :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak odchudzic Wina XP ?? Na poczatku uzytkowania bylo 800 mb... po paru dniach uzytkowania zrobilo sie 1.11 gb... ktos wie jak go "odchudzic"" :)

THX ):

ale ściema. Mogę pokazać zrzut ekranu, gdzie win xp ma 420MB na fat16, czyli na fta32 miałby poniżej 400...

Coś wam kiepsko idzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyzyc katalgo windowssystem32dllcache u mnie tam bylo 400 mb a to tlyko zapasowe biblioteki nie przydatne nikomu jush od 2 miesiecy bez tego jade i 0 bledow.

nie krecisz? ot tak wywalic? to pocholere to tam jest? bo rzeczywiscie jest to samo co w system32. jestem swierzo po instalacji i mam tam 367mb.

jeszcze mozna wywalic Driver Cache i Help razem maja 123mb, i jeszcze inf (63mb). ale tylko wtedy gdy juz wszystko jest zainstalowane i nie zamierzamy nic dokladac. u mnie to razem wychodzi 550 mega smieci! ladnie co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak odchudzic Wina XP ?? Na poczatku uzytkowania bylo 800 mb... po paru dniach uzytkowania zrobilo sie 1.11 gb... ktos wie jak go "odchudzic"" :)

THX ):

ale ściema. Mogę pokazać zrzut ekranu, gdzie win xp ma 420MB na fat16, czyli na fta32 miałby poniżej 400...

Coś wam kiepsko idzie

owszem mozna wywalic wszystkie pliki typu cache backup i zie z latwoscia zmiesscimy sie w 500MB ale swiezy XP jeszcze mi sie nie zdazylo zeby mial mniej niz 1GB

a o co chodzi z ta sciema ?? bo jakos nie lapie do czego pijesz??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi