S4racen Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2016 WitamPotrzebuje do biura kupić gotowy MiniPC, które będzie spełniał następujące potrzeby:- płynne działanie systemu Windows 10;- płynne działanie Office 365;- płynne działanie przeglądarki z otwartymi 15-20 kartami;- płynne odtwarzanie filmów Full HD;- płynne odtwarzanie filmów z youtuba;- komputer musi posiadać kartę wifi;- mocowanie w standardzie Vesa do monitora- małe wymiary- cena im mniej tym lepiejO czym warto poczytać i wziąc do takich zastosowań. Z początku myślałem o Intel Computer Stick ale to jest niestety za słabe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gingrimi Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2016 To zależy który intel stick bo możesz mieć opcje za niecałe 400 z 1 gb ram albo opcje za ponad 700 z 2 gb ram i mocniejszym prockiem , takie ostatnio widziałem jak kupowałem tel w sferisie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pablo27 Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2016 Filmy w fhd 25fps pójdą na procesorze Pentium4 3000Ghz, ale już filmy fhd 50fps mają wyższe wymagania i będą klatkować. Z tego wniosek, że do płynnego oglądania filmów we fhd potrzebny jest procesor dwurdzeniowy o taktowaniu trochę wyższym niż 3000Ghz. Mam na myśli taktowanie od 3.2Ghz<+ Co do Windowsa 10 powinno być minimum te 2gb ramu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S4racen Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2016 To zależy który intel stick bo możesz mieć opcje za niecałe 400 z 1 gb ram albo opcje za ponad 700 z 2 gb ram i mocniejszym prockiem , takie ostatnio widziałem jak kupowałem tel w sferisie. Niestety te za 6-7 stów tną się przy otwartych jednicześnie kilku kartach w przegladarce. Tak twierdzą osoby, które je mają lub testowali. Wysłane z mojego SHIELD Tablet K1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2016 Skąd pomysł na sticka, skoro w wymaganiach jest vesa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S4racen Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2016 Na początku myślałem o sticku ale odrzuciłem ten pomysł. Mocowanie Vesa pojawiło się gdy zdecydowałem się na MiniPC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...