Varrol Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 Mój starszy jak zwykle kupił coś nie konsultując się ze mną - tym razem kupił dysk Seagate Barracuda na Serial Ata - dysk jest super, ale nie mam kontrolera Serial Ata, a wolę kupic nowe mobo (a stare sprzedać), niż kupować sam kontroler. Ostatnio nie orientowałem się w płytach głównych - kwota na mobo to ok 500zł - planuję Abita NF7-S - to chyba dobry wybór, ale słyszałem, że są z tą płytą problemy - może ktoś mi poradzi coś innego. Aha - za ile mogę sprzedac moją obecną płytę - ASUS A7V333? Jest jeszcze pół roku na gwarancji... - może ktoś jest chętny? Za tydzień wyjeżdżam - czyli śpieszy mi się jak... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koz@k Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 nie bede ci radzil innej plyty bo abit nf7-s jest bardzo dory(o ile nie najlepszy) sam przesiadlem sie na niego z a7v333.Mozesz wziac za ta plytke 200-250zl ale moze znajdziesz kogos kto da wiecej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 Prawdę mówiąc, to im dłużej czytam wątek o tej płycie Abita, to tym mniej mam ochotę ją kupić... Dlatego chciałbym coś innego, ale nie mam pojęcia co - chodzi mi tu o prywatne opinie, co do stabilności/awaryjności. Jak dotąd nie zawiodłem się na Asusie - konkretnie: ASUS A7N8X Deluxe - ale jeszcze nie przeczytałem wątku o nim - może to lepsza alternatywa - ale jak tam jest z FSB - czy dzielniki są tak jak w Abicie, czy standardowo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 A czy przypadkiem Epox 8RDA3+ nie ma kontrolera S-ATA??? Jeśli ma to się nawet nie zastanawiaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koz@k Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 pci/agp jest zablokowane. Jak nie bedziesz kombinowal to nie bedziesz mial zadnych problemow. A ten assus nie jest zadna alternatywa dla nf-7s.Polecam ci abita ale rob jak chcesz ta plyta moim zdaniem jest obecnie najlepsza pod athlona. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 No i po przeczytaniu całego wątka o Abicie... ehh nie ma mowy, najgorsze są problemy właśnie z mobo, a ten asus jest mniej awaryjny - nie rozumiem, dlaczego nie jest to alternatywa dla NF7-S, przecież wydaje się byc lepsza. Tylko jeden problem - są dwie wersje tego asusa (dwie, które mnie interesują): ASUS A7N8X Deluxe nForce2 Ultra400 SocketA U/133 SerialATA RAID DDR400 Sound 6ch. USB2.0 LAN FireWire ATX ASUS A7N8X Deluxe nForce2-ST SocketA U/133 SerialATA RAID DDR400 Sound 6ch. USB2.0 LAN FireWire ATX Ta pierwsza jest droższa - czym one się różnią - tzn widzę, że chipsetem, ale co to daje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 No i po przeczytaniu całego wątka o Abicie... ehh nie ma mowy, najgorsze są problemy właśnie z mobo, a ten asus jest mniej awaryjny - nie rozumiem, dlaczego nie jest to alternatywa dla NF7-S, przecież wydaje się byc lepsza. Tylko jeden problem - są dwie wersje tego asusa (dwie, które mnie interesują): ASUS A7N8X Deluxe nForce2 Ultra400 SocketA U/133 SerialATA RAID DDR400 Sound 6ch. USB2.0 LAN FireWire ATX ASUS A7N8X Deluxe nForce2-ST SocketA U/133 SerialATA RAID DDR400 Sound 6ch. USB2.0 LAN FireWire ATX Ta pierwsza jest droższa - czym one się różnią - tzn widzę, że chipsetem, ale co to daje? Ultra400 ma oficjalne (zapewnione) wsparcie fsb200,zwroc jeszcze uwage na plyty MSI na nF2,te tez sa niezle wypasione. Z abitem NF7-S sa czasem jaja jak berety i kazdy kto mowi ze jest inaczej ,najzwyczajniej wciska Ci kit :wink:.zreszta na forum panuje mania Abit'a i EPoX'a,choc juz powolij zaczynasie to zmieniac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobanoskos Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 jeś li sprawdzone to Abita nf7s 2.0, a jak chcesz nowości to może jako pierwszy na forum kup gigabyte'a nowego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 jeś li sprawdzone to Abita nf7s 2.0, a jak chcesz nowości to może jako pierwszy na forum kup gigabyte'a nowego? Hmm, jeżli chodzi o KT600, to raczej zdecydowałbym się na ASUSa A7V600 - chyba nie przekręciłem nazwy. Tylko, że jeszcze go w sklepach nie ma. Ten ASUS A7N8X Deluxe jest dość drogi - bo 600zł - pewnie kupię taniej, ale i tak poniżej 500zł brutto nie zejdę. Już raczej się zdecydowałem - tylko jest jeden problem - kto kupi odemnie moje mobo? Normalnie jak wymieniałem mobo, to starszy dostawał moją stara płytę, ale teraz ma Celerona, więc się tak nie da. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 No i po przeczytaniu całego wątka o Abicie... ehh nie ma mowy, najgorsze są problemy właśnie z mobo, a ten asus jest mniej awaryjny - nie rozumiem, dlaczego nie jest to alternatywa dla NF7-S, przecież wydaje się byc lepsza. Tylko jeden problem - są dwie wersje tego asusa (dwie, które mnie interesują): ASUS A7N8X Deluxe nForce2 Ultra400 SocketA U/133 SerialATA RAID DDR400 Sound 6ch. USB2.0 LAN FireWire ATX ASUS A7N8X Deluxe nForce2-ST SocketA U/133 SerialATA RAID DDR400 Sound 6ch. USB2.0 LAN FireWire ATX Ta pierwsza jest droższa - czym one się różnią - tzn widzę, że chipsetem, ale co to daje? A czytałeś wątek o EPOXIE -to samo ... po prostu to jest forum dla maniaków ... czasem coś się gryzie, czasem ktoś z czymś przesadzi .. Ilość wypowiedzi w wątku uzależniona jest GŁÓWNIE ilością posiadaczy danego mobo - a nie ilością problemów z nimi. Abit ma swoje wady (jak każde mobo) ale jest OK Wybierając raz jeszcze nie wiem czy wziąłbyym Abita ale na pewno coś na Nforce2 a Sound Stormem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 No i po przeczytaniu całego wątka o Abicie... ehh nie ma mowy, najgorsze są problemy właśnie z mobo, a ten asus jest mniej awaryjny - nie rozumiem, dlaczego nie jest to alternatywa dla NF7-S, przecież wydaje się byc lepsza. Tylko jeden problem - są dwie wersje tego asusa (dwie, które mnie interesują): ASUS A7N8X Deluxe nForce2 Ultra400 SocketA U/133 SerialATA RAID DDR400 Sound 6ch. USB2.0 LAN FireWire ATX ASUS A7N8X Deluxe nForce2-ST SocketA U/133 SerialATA RAID DDR400 Sound 6ch. USB2.0 LAN FireWire ATX Ta pierwsza jest droższa - czym one się różnią - tzn widzę, że chipsetem, ale co to daje? A czytałeś wątek o EPOXIE -to samo ... po prostu to jest forum dla maniaków ... czasem coś się gryzie, czasem ktoś z czymś przesadzi .. Ilość wypowiedzi w wątku uzależniona jest GŁÓWNIE ilością posiadaczy danego mobo - a nie ilością problemów z nimi. Abit ma swoje wady (jak każde mobo) ale jest OK Wybierając raz jeszcze nie wiem czy wziąłbyym Abita ale na pewno coś na Nforce2 a Sound Stormem :D Zgadzam się, że to forum dla maniaków, ale ja też czasami do nich należę, więc potrzebuję mobo, które dużo wytrzyma - jak dotąd nie zawiodłem sie na ASUSie. Abit NF7-S to bardzo dobra płyta, ale widząc jej awaryjność niestety nie jestem w stanie jej kupić - już wolę dołożyć nawet te 50zł i <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> ASUSa A7N8X Deluxe - zresztą juz dawno chciałem ją kupić - tylko, że była strasznie droga. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kutek Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 ASUS A7N8X Deluxe - na siriusie widzialem ja za okolo 580 pln,ale jak do nich zadzwonisz to moze pare zlotych jeszcze urwiesz. Albo luknij w sobote na gielde na Batorego imoze tam uda Ci sie taniej ja kupic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 Ehh, to jest dla mnie strasznie głupia sytuacja - jeżeli już miałbym cos wymieniać, to raczej kartę graficzną. Powinienem też dokupić więcej RAMu. Dysk 60GB, który teraz mam całkowicie mi wystarcza, tak samo mobo jest dobre, a tu mi starszy z nowym dyskiem wyskakuje (wprawdzie kupił go dla siebie, ale wtedy ja bym go wziął, a on mój). Kupowanie kontrolera Serial Ata jest bez sensu, bo za jego cenę plus to co wezmę za moje mobo kupię nową płytę z Serial Ata - a do tego Asusa A7N8X Deluxe też niewiele dołożę. Niestety ciężko jest sprzedać płytę główną pod AMD, gdybym miał kogoś chętnego, to bym się nie zastanawiał, a tak mam problem - myślałem nawet o sprzedaniu tego nowego dysku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...