Makumba_Ska Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2016 (edytowane) Witam . Zastanawiam się już spory czas jaki ma paść wybór na mój pierwszy smartphone , moje wymagania:1.Po pierwsze i najważniejsze ma być wydajny (nie mulić) 2.min. 2gb ramu / min 16 gb pamięci3.Wyświetlacz max. 5 cali 4.System Android 5.Bateria ma trzymać min. 1 dzień 6.Aparat w miarę , do okolicznościowych fotek Na starcie chciałem się zamknąć w okolicach 800 PLN (i moim faworytem od początku było Lenovo Moto G 3rd), ale u Was na forum jeden użytkownik napisał , że rozsądną propozycją jest Huawei Honor 6 , po przeczytaniu o specyfikacji tego smartphona już zupełnie nie wiem co mam robić . Jako pierwszy smartphone może mi wystarczy te Lenovo? czy warto dopłacić te 200 PLN i wziąć tego Huawei'a ? Czy jako pierwszy smartphone nie odczuję różnicy pomiędzy nimi ? A może Sony Xperia Z1? Co mi radzicie ? Może macie inne propozycję? Zupełnie nie wiem jaki będzie najlepszy wybór. Proszę o odpowiedź i pozdrawiam :wink2: Edytowane 8 Lipca 2016 przez Makumba_Ska Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2016 (edytowane) Xiaomi Mi4c to przyzwoita sluchawka do 1000 zł. jesli nie straszne ci chinczyki. Do 800zl. dostaniesz wersje 2/16gb a do 1000zl 3/32gb. Moto G 3gen / Zenfone 2 (ZE551ML) tez sie nadadza. Edytowane 8 Lipca 2016 przez kelcior 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2016 http://www.purepc.pl/urzadzenia_mobilne/jaki_smartfon_do_1000_zl_ranking_top_10_najlepszych_modeli Czytał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makumba_Ska Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2016 (edytowane) Czytał , czytał hehe aczkolwiek z tego zestawienia pasuje mi tylko Moto G , ew. zastanawiałem się nad Huawei'em P8 lite , ale poczytałem recenzje i ze względu na baterie odpada , trochę się boje tych Xiaomi dla mnie to takie noname , aczkolwiek specyfikacje mają OK. P.S: Słuszne mam obawy co do tego , że Xiaomi to chińczyk i niepewna firmówka co do smartphone'ów czy można jej zaufać ? Może ktoś posiada jakiegoś smartphona z Xiaomi? Edytowane 8 Lipca 2016 przez Makumba_Ska Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2016 Xiaomi to dobra marka , podobnie jak Huawei ( który też jest chiński ) , nie wiele ustępują tradycyjnym producentom jak Samsung , LG , Nokia , Sony etc . Sporo osób tutaj ma różne wersje ich fonów . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makumba_Ska Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2016 Dzięki Panowie za cenne rady , w takim razie wybór pada na Mi4c , dzięki serdeczne za pomoc , (Reyden wariacie masz u mnie piwko , wcześniej pisałem o pomoc ze skrzynką , teraz z smartphonem , zawsze coś poradzisz. Duży rośnij , mały bądź!) pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2016 (edytowane) Za 1000zł to radzę Ci kup to mi4c ale w wersji z 3gb ram. Nie dość że miui swoje żre to różnica w multitaskingu jest warta dopłaty. Edytowane 8 Lipca 2016 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makumba_Ska Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2016 Za 1000zł to radzę Ci kup to mi4c ale w wersji z 3gb ram. Nie dość że miui swoje żre to różnica w multitaskingu jest warta dopłaty. Dokładnie tak chcę zrobić kolego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varkot Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2016 trochę się boje tych Xiaomi dla mnie to takie noname , aczkolwiek specyfikacje mają OK. Xiaomi to nie noname. To już nie te czasy, gdy elektronika chińska była badziewna. Dla przykładu Huawei (również chiński) zrobił z Google ostatniego Nexusa, a to o czymś świadczy. Xiaomi to mniej więcej ta półka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...