Pacza Opublikowano 9 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2016 Witam. Posiadam Gtx 750ti od Gigabyte i mam taki problem. Z góry uprzedzam, że kara jest podczepiona pod Pcie 1.1 albo 1.0. Problem jest taki, że karta nie osiąga maksymalnego taktowania pamięci. Nawet przy Lords of the fallen trzyma się na poziomie 2700mhz, a powinno być 5400mhz. Dodatkowo przy np: Warframe podczas fali wrogów płynność spada do 30fps przy obciążeniu GPU 60% i CPU 70%. Jest to wina podłączenia do starego pcie czy czegos innego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 9 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2016 Tak ma być. 5400 to tzw. "taktowanie efektywne" dwa razy większe od rzeczywistego. Wszystko wskazuje na to, że jest to wina pcie 1.1, skoro obciążenie GPU to tylko 60%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacza Opublikowano 9 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2016 Ale w Lords of the fallen jest 95-100% więc nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 9 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2016 Z tego co znalazłem w necie Warframe jest grą jednowątkową. czyli jest w stanie obciążyć tylko pojedynczy rdzeń procesora. Weź to zweryfikuj i jeżeli jest to faktycznie prawda, to znaczy że wina jest po stronie zbyt słabego CPU. Bo co do GPU ta gra ma znikome wymagania. Nie wiem, nigdy w to nie grałem. Choć co do CPU też znikome, ale nie piszesz jakiego masz procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacza Opublikowano 9 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2016 Nieco stary, ale jakoś ciagnie Core 2 Quad q9300 2,5 Ghz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...