Rav85 Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2016 Witajcie,Moja obecna konfiguracjaProcesor i7 965 EE podkręcony mnożnikiem do 4 GHz12 GB pamięci ddr3Płyta Asus p6t x58Zasilacz termaltake 1000w2x gtx 580 w SLIPonieważ z coraz to nowszymi sterownikami karty potrafią wywalić czarny ekran bądź wywalić sterownik ekranu, zastanawiam się nad zmiana kart na rx 480 lub gtx 1060 i tutaj moje pytanie czy przy tym procesorze karty nad którymi się zastanawiam nie bedą za mocne do tego procesora.Najnowsze stery ze strony nVidia się instalują ale po restarcie wywalają blue screena, na starych 350.12 jest w większości przypadków w porządku, czasami zawiesi się sterownik ekranu ale po paru sekundach wraca do normy, na sterownikach z premiery gtx 580 jest idealnie,lecz nowe gry takie jak lego star wars force awakening potrafią się wywalić na starych sterach,na nowszych jest w porządkuZ każdym nowym sterownikiem z ciekawości sprawdzałem karty w smarkach im nowszy sterownik tym więcej ubywało punktów smarkowych ok 400-700Z racji premiery wow legion chciałbym wrzucić mocniejsza kartę aktualnie w wowie mam ustawienia ultra w full hd i w świecie fps oscyluje od 90 do 179 fpsW rajdach podczas sieczki jest nie mniej niż 74 fps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...