Skocz do zawartości
Freta

Komputer do programów typu(NX,CATIA) oraz rozrywki. [10k PLN]

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

W panach mam przeniesienie się z pracą do własnego mieszkania i tutaj pojawił sie problem doboru komputera do pracy oraz serwer(który będę również potrzebował). Chciałbym prosić was o pomoc w doborze komponentów. Sprawdziliśmy w pracy, że programy typu NX, CATIA nie korzystają z wielu wątków. 

• Proszę o stworzenie zestawu jedynie komputera system oraz resztę "mniejszych rzeczy już posiadam"
  • komputer będzie wykorzystywany do pracy oraz do grania w nowsze tytuły w czasie wolnym (80% praca 20% rozrywka)
  • Jeżeli chodzi o określenie kwoty z tym jest problem ale myślę, że około 10k PLN jeżeli uda się taniej dobrze będzie na drugi monitor jeżeli wyjdzie trochę drożej trudno.
  • Interesuje mnie nowy sprzęt ze względu, że na wszystko będzie brana faktura
  • Przypuszczam, że do pracy podkręcę procesor 
  • Jeżeli chodzi o granie to gram na rozdzielczości 1920x1080
  • Kraj POLSKA ;)
  • Ze starego PC z chęcią użył bym Obudowe Fractal R4 dysk SSD na system oraz HDD 500gb na magazyn (będę potrzebował do zestawy jeszcze jednego dysku 2TB modele w branży automotive potrafią dużo zajmować.) może jeszcze byłby do wykorzystania zasilacz OCZ ZT series modularny 80 Plus bronze 
  • Sklep dla mnie tak naprawdę nie ma znaczenia jednak wolał bym żeby komponenty kupić w jednym sklepie.
Edytowane przez Freta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak na poczatek

1 Płyta główna Asus Z170 PRO GAMING, Z170, QuadDDR4-2133, SATA3, HDMI, DVI, DP, USB 3.1, ATX 669,00 zł 
2 Procesor Intel Core i7-6700K, 4.0GHz, 8MB, BOX (BX80662I76700K) 1599,00 zł 
3 Pamięć G.Skill Ripjaws V DDR4, 4x16GB, 3200MHz, CL15 (F4-3200C16Q-64GVK) 1610,33 zł 
3878,33 

jak wiecej ramu to tylko lga2011

ciekawe czy jakiejś profesjonalnej grafy nie wykorzystasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi