Pikuuu Opublikowano 13 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2016 Witam. Złożyłem sobie komputer, wszystko fajnie tylko jest jedna kwestia. Mój procesor grzeję się aż do 85C! Pastę nałożyłem sposobem "Ziarnko grochu". Procesor to Intel Xeon E5440 a chłodzenie jest od Intela (boxowe) Zdjęcie jak wygląda chłodzenie w załączniku. W jaki sposób najlepiej nałożyć pastę oraz jaką najlepiej kupić ? A może jakieś inne chłodzenie ? :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 13 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2016 Przy czym się tak grzeje? Z tego co widzę, niski box, cały aluminiowy. Chłodzenie do wymiany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pikuuu Opublikowano 13 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2016 Przy czym się tak grzeje? Z tego co widzę, niski box, cały aluminiowy. Chłodzenie do wymiany. Komputer się tak grzeję przy używaniu podstawowych funkcji np. przeglądaniu internetu Mam jeszcze jedno chłodzenie AVC, ale tam mi się połamały dwa kołki. Oczywiście można je wymienić bo mam kumpla co raz mi już wymieniał, ale nie wiem czy jego robota nie pójdzię na darmo i czy procesor przestanie się tak grzać. A może jak wymienię pastę na jakąś lepszą, droższą to to rozwiąże mój problem ? :) Zdjęcie jak wygląda cooler AVC w załączniku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 13 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2016 Do tego procka to minimum Fera od SPC lub inne podobne chłodzenie. Można pewnie znaleźć ciekawe używki w dobrej cenie na allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 13 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2016 chopie to chłodzenie nie starcza do i3 a gdzie tu do xeona 45nm ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMD6_9mAV Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2016 Albo może masz za duże napięcie i nie potrzebnie się grzeje chyba że masz cały czas użycie procka 100% mimo że u mnie jest w starej budzie E5420 podkręcany do 3,5 i działając na 100% nie przekracza 50°C a pasta to AG coś tam i chłodzenie pentagram za całe 30zł. SMDHoMIeS™ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...