Gość Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2016 Uprzedzając pytania: tak, szukałem w Google nic nie znalazłem tak, szukałem przez wyszukiwarke i nic nie znalazłem. Także pytanie jakie są maks. bezpieczne temperatury dla tego procka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2016 (edytowane) Tj Max (Throttle temp) = 105C , więc powiedzmy, że 95 stopni bydzie ok, ale dobrze byłoby trzymać poniżej Tjunction (Core temp) = 72C Edytowane 18 Lipca 2016 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2016 (edytowane) Ok dzięki za odpowiedź. Edit: Obecnie mam stabilne 4.3 GHz na napięciu 1.232 V - 1.248V. Temperatura maks 88 °C przy Intel Burn Test. Chłodzenie Zalman CNPS10X Optima. Jak oceniasz? Edytowane 20 Lipca 2016 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2016 Biorąc pod uwagę warunki to temperatura jest w miarę OK . Największy problem to glut siedzący pod IHS-em , starszego 2500K@4,2 Ghz i 1,35 V ten cooler potrafi schłodzić do ~60 stopni . Jak by tam była normalna pasta lub sam IHS byłby lutowany jak w serii 2xxx czy starszych cepach to by było sporo chłodniej . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2016 Z tego co widziałem to 4,4GHz potrafił z Macho HR-2 osiągać 98 stopni, tak, że luzik. Ni ma źle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...