Meat Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2016 Hej, ostatnio odpaliłem stary komputer. Zmieniłem pastę itp przy włączaniu słyszę ciągły sygnał "beep" z biosu. O co może chodzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2016 (edytowane) Dociśnij kości pamięci, grafikę oraz kabelki. Jak nie pomoże to zresetuj zworką bios. Zobacz w instrukcji co oznacza długi sygnał. Sprawdź też czy procesor dobrze siedzi w sokecie oraz chłodzenie na nim. Edytowane 22 Lipca 2016 przez .PaVLo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meat Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2016 Odpiąłem wszystko zamontowałem ponownie, to samo z drugim zasilaczem, ale jeszcze na pierwszym zauważyłem że windows się bootuje ale w pewnym momencie przestaje i ekran gaśnie a komo pracuhe nadal A właśnie ciekawa sprawa. Jak odepnę ram to słyszę powtarzającą się sekwencję długich dźwięków A właśnie ciekawa sprawa. Jak odepnę ram to słyszę powtarzającą się sekwencję długich dźwięków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2016 kody dźwiękowe biosu ami1 krótki - problem związany z odswierzaniem pamięci ram 2 krótkie - problem podczas sprawdzania parzystoci pamięci ram 3 krótkie - problem związany z problemem odczytu pierwszego segmentu pamięci ram (64kb) 4 krótkie - błąd związany z zegarem systemowym 5 krótkich - błąd procesora 6 krótkich - problem z kontroloerem klawiatury 7 krótkich - błąd wirtualnego trybu procesora 8 krótkich - błąd wejscia/wyjscia (i/o) pamięci karty graficznej 9 krótkich - błąd podczas sprawdzania sumy kontrolnej biosu 10 krótkich - błąd pamięci cmos 11 krótkich - błąd pamięci cache l2 procesora 1 długi, 2 krótkie - błąd karty graficznej 1 długi, 3 krótkie - błąd podczas testów karty graficznej 1 długi, 8 krótkich - problem z wywietlaniem obrazów przez kartę graficzną ciągły sygnał - brak pamięci w bankach lub brak podłączanej karty graficznej 1 długi - zakonczony pomyslnie test post Sprawdź stan kondensatorów na mobo i karcie graficznej, stan baterii podtrzymującej bios, próbuj na jednej kości pamięci (jeśli masz kilka) w różnych gniazdach, stan złącza karty graficznej (czy styki nie zaśniedziały), itp... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meat Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2016 Sprawdzałem na dwóch kartach graficznych, przemieszczałem ram, jeszcze sprawdzę baterię... Mam nadzieję że jak system się ładuje to przynajmniej procek jest okej? Kondensatory wyglądają okej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meat Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2016 Dzięki za pomoc! Jakby ktoś miał podobny to przeczyściłem wszystko, zresetowałem bios, wyjmując baterię na kilka minut potem wybrałem domyślne ustawienia i działa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...