Skocz do zawartości
Getzu

Ocena zestawu 8500 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o ocenę zestawu komputerowego.

8500 zł to budżet z monitorem.

W moim zestawie mam kamerkę,zasilacz i montaż więc wychodzi więcej.

Do czego ma służyć?

Gry.

Streaming na twitchu za pomoca OBS.

Montaż video.

Link:

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem w 100% zadowolony, dwa nic nie wnoszące posty z rzędu napisane na takim ciśnieniu, jak byś za moment miał dostać udaru wystawiły Ci świetną wizytówkę, więcej mi nie trzeba

Dobrze gada polać mu ! 

A wracając do tematu to napisz w czy będziesz robił OC kompa i na twoim miejscu kupiłbym Monitor 27".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam zamiar podkręcić procesor i kartę graficzną jednak nie chcę iść po rekordy OC więc stawiam na stabilność i kulturę pracy :) Monitor wybiorę faktycznie 27 calowy muszę się tylko zorientować, który będzie trafnym wyborem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam zamiar podkręcić procesor i kartę graficzną jednak nie chcę iść po rekordy OC więc stawiam na stabilność i kulturę pracy :) Monitor wybiorę faktycznie 27 calowy muszę się tylko zorientować, który będzie trafnym wyborem.

Co do monitora jak nie jesteś jakimś maniakiem gier FPS to kup monitor na matrycy IPS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość damian25

Moze sie okazać ze jesli karta bostuje wysoko np ten palit ma po 2GHZ na max est  to rdzeń za duzo juz nie przesuniesz w przeciwieństwie do vram który duzo daje na 1070-tce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę o ocenę zestawu komputerowego.
8500 zł to budżet z monitorem.
W moim zestawie mam kamerkę,zasilacz i montaż więc wychodzi więcej.
Do czego ma służyć?

Gry.
Streaming na twitchu za pomoca OBS.
Montaż video.

Link:

Pozdrawiam :)

Dlaczego bierzesz 2x240gb dysk ssd? Nie lepiej kupic jeden dysk SSD Samsung 850 EVO 500GB MZ-75E500B/EU?

Edytowane przez Zrozze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyczytałem, że dwa SSD połączone w RAID będą działały lepiej niż pojedyncza jednostka. Kilka osób polecało mi już to rozwiązanie. Sam początkowo myślałem o 500GB Samsungu i zmieniłem na 2x240.

Spoko rozumiem.

Pomyśl jeszcze o tym zasilaczu https://www.morele.net/zasilacz-corsair-cx550m-550w-cp-9020102-eu-nastepca-cp-9020059-eu-855753/

I o jakiejś obudowie "wyciszonej" matami np: https://www.morele.net/obudowa-fractal-design-r5-blackout-edition-fd-ca-def-r5-bko-767034/

Alternatywne chłodzenie cpu https://www.morele.net/chlodzenie-cpu-noctua-nh-d15-646505/

Edytowane przez Zrozze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja się zapytam dlaczego do tego zestawu jest taki słaby zasilacz, to są procesory które biorą 140W + OC będzie jakieś 165 W i tu powinieneś patrzeć na zasilanie 3.3V / 5V tym zasilacz procka i pamięć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procek 140W (nie kręcony), grafika około 200W (nie kręcona), plus reszta powinno być około 400W https://www.morele.net/zasilacz-corsair-cx550m-550w-cp-9020102-eu-nastepca-cp-9020059-eu-855753/ tu masz 45.8A, czyli jakieś 460W wychodzi 60W zapasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość damian25

Grafika 150 W bo to zwykły referent jest a cpu 140w po oc obydu przy rozsadnych napieciach w końcu autor sam pisze ze to sprzet do pracy wielogodzinej np montażu a tu liczy sie stabilnośc  a nie na chwile do gier zje z 350W ale ze sciany czyli nieco ponad 300W z zasilacza xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość damian25

Ta przy cpu 88 ale z oc na 4.5 GHZ i to jest ze ściany a nie z zasilacza xD

damian dzięki za sugestię widziałem, że Palit ostatnio zbiera bardzo dużo pozytywnych recenzji więc się nad nim zastanowię :)

15:14   1000rpm .To jest mistrz świata . Nawet msi gaming nie robił takich wyników na gm204

A obecnie na GP 100 z tego co wiem ma 1500 rpm  .Być moze dlatego ze został odchudzony albo trudniej odebrać z chipu o 30% mniejszego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi