Anon97 Opublikowano 24 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2016 Witam, zdecydowałem się na zakup karty GTX 1060 ale mam problem z wyborem modelu autorskiego, byłem zdecydowany na wersje od Asusa czyli Strix (bez "OC" bo to chyba oznacza możliwość podkręcania a nie mam zamiaru się w to bawić). Wybrałem ten model ze względu na wbudowane oświetlenie i piękny widok lecz zorientowałem się że karta będzie ułożona wentylatorami w dół przez co płacenie za wygląd który będzie zasłonięty jest nieco głupi (jeśli się mylę i można ją i inne karty zamontować ładniejszą stroną do góry to proszę o powiadomienie mnie o tym :P płyta główna: Gigabyte GA-M85B-D3H) Różnica w wydajności między najdroższą a najtańszą wersją to chyba 1-5 fps o ile się nie mylę a hajs leci, więc tu moje pytanie: która z tych kart jest najbardziej wydajna, cicha i nie muszę się bać o temperatury ? Inno3D iChiLL X3 - bardzo ładna, chyba brak specjalnego podświetlenia ale jakieś jest na napisie bodajże http://www.inno3d.com/products_detail.php?refid=251 Palit Super Jetstream - wygląd całkiem spoko, podobno ma oświetlenie i jest cicha, do tego gdzieś czytałem że to jedna z najlepszych http://www.palit.biz/enews/event/worldwide/geforce_gtx1060/index_en.php Asus Strix - piękna i z oświetleniem lecz najdroższa, w opisie podobno najcichsza i możliwość współpracy wentylatorów z innymi http://rog.asus.com/23942016/gaming-graphics-cards-2/asus-republic-of-gamers-announces-strix-geforce-gtx-1060/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 24 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2016 Aby cieszyć się widokiem podświetlanego chłodzenia jakiejkolwiek karty graficznej musisz posiadać obudowę typu tzw odwrócony atx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keepie Opublikowano 25 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2016 Ten Strix OC, to znaczy że karta ma już fabrycznie podkręcone zegary przez co jest trochę mocniejsza od wersji bez OC, nie musisz jej dalej podkręcać chociaż możesz. Te dwie pozostałe marki to nie są zbyt popularne u nas, więc trudno mi powiedzieć jak u nich z jakością, pewnie jakieś testy się znajdą. Asus robi solidne karty i fajnie wyglądają. Co do obudowy i na ile karta będzie widoczna to nie umiem pomóc :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian25 Opublikowano 25 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2016 Powiem wam ze msi gaming robi robote i to w furmarku gdzie obciąza o 50% mocniej Takze sprawdzona polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2016 Osobiście zakupiłem Palit Super Jetstream choć jej jeszcze nie mam bo coś Morele nie bardzo się spieszy z zamówieniem ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pablo27 Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2016 (edytowane) Karty Asus z dopiskiem OC pracują na standardowym taktowaniu podobnym do wersji bez OC. Jednym kliknięciem w programie GPU Tweak2 można kartre podkręcić na tryb OC. Edytowane 26 Lipca 2016 przez pablo27 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nemayu Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2016 Możesz kupić taśmę do PCI Express i wtedy ustawiasz kartę jak ci się podoba, ale jak i do czego ją wtedy przykręcisz to już musisz sam wymyślić. Ogólnie wg mnie bez sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2016 Tylko te taśmy dość wyraźnie zaniżają wydajność, przynajmniej te tanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...