Dothrak Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2016 Witam ! Jak w temacie nie wiem czy jest sens kupować nowego PC do grania w rozdzielczości 1920x1080, czy poprostu wystarczy zminic karte na gtx 1070 (albo poczekac na rx 490 ?). Mam monitor 24" 120Hz i chcialbym potestowac na nim cos Mój obecny komputer: · Cpu: i5-3470 podkrecony - 4x 4 GHz Cpu cooler: Box ale bede zmienial bo różne temp sa · Ssd: OCZ 120 GB · Hdd: 1TB z wd · Płyta: Asus p8z77-v lx · Gpu: MSI Gtx670 · Psu : OCZ 750SERIES · Ram: GOODRAM 4x32GB ale tylko 1333 Zaczynam czytać o możliwości podkręcenia · k. muzyczna: Asus Xonar DX · czy zestaw ma zawierać tylko komputer czy również system operacyjny, napęd optyczny i peryferia takie jak: monitor, myszka, klawiatura itp. Wszystko juz posiadam. · do czego komputer będzie wykorzystywany Gry (BF1, Escape from Tarkov, Wiedzmin 3, Doom 4, MMORPG itp) · jaką kwotę chcesz przeznaczyć od 3 tyś do 5 tyś · czy części mają być nowe czy mogą być używane nowe · czy będziesz podkręcał podzespoły chetnie · w jakiej rozdzielczości grasz/zamierzasz grać 1920 x 1080 120Hz lub przesiąde się na IPS 60Hz · czy mieszkasz poza Polską (ceny za granicą są inne!) nie · czy możesz użyć części ze starego komputera takich jak: dysk twardy, napęd optyczny, obudowa tak · czy preferujesz jakiś konkretny sklep np. z powodu odbioru osobistego nie · jaki masz zasilacz - marka, model/moc – wysoce istotne! Zasilacz OCZ 750 SERIES · jaki masz system operacyjny – wersja, 32 czy 64bit, wgrane Service Packi Windows 7 64bit · czy do kwoty, którą masz zamiar przeznaczyć na zakup nowych części można doliczyć sumę uzyskaną ze sprzedaży starych części Tak Z góry Dziękuję za pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...