boo007 Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2016 Jakie polecacie chłodzenie do karty MSI GeForce GTX 960? Zależy mi na ciszy. Myślałem o accelero s3 + wentylator niskoobrotowy. Czy lepszym wyjściem jest inwestycja w chłodzenie wodne? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2016 A jaką masz wersję tej karty, że jest taka głośna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2016 Jeszcze napisz, czy szumi cały czas (ew. może jaki inny odgłos), czy może tylko w stresie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boo007 Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2016 Karta to GeForce GTX 960 GAMING 2GB, nie jest ona strasznie głośna, ale jest najgłośniejszym elementem kompa. Karta szumi tylko w stresie (szczególnie teraz, jak jest ciepło). 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2016 Skupiłbym się na czystości chłodzenia i wentylacji obudowy. To powinno wystarczyć. Jeśli karta ma niskie temp, możesz ustawić własny profil pracy wentylatorów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2016 A nie wpadłeś na to bąbelku żeby najpierw zapewnić wentylację zastawu w obudowie o którym nic nie wiemy? Do tego temperatury powietrza, podzespołów przy przeglądaniu internetu oraz podczas obciążenia też są pewnym wyznacznikiem. Dokupowanie chłodzenia niereferencyjnej konstrukcji GTX 960 jest dla mnie trochę zabawne bo wartość karty wtedy wskakuje na poziom używanej 970 z gwarancją do połowy 2017... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boo007 Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2016 Dzisiaj pobawiłem się w pomiary, karta graficzna okazała się niewinna. Hałasował wentylator z przodu obudowy. Zmyliło mnie to, że problem się pojawiał tylko w grach 3d. Jakby kogoś interesowały temperatury (idle/stress) to: GPU 40/65 stopni C CPU (i5-3470) 40/55 stopni C. Teraz będę chciał zbić temperatury na procku. Dzięki za przypomnienie od czego powinno zacząć się zabawę w wyciszanie komputera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...