fenfir Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2016 Witam, kupiłem asusa pg279q. To normalne, że na matrycy jest czarna obwódka 2mm oddzielająca obraz właściwy od ramki monitora? Tak jakby nieużywana część matrycy, pozostająca cały czas czarna, próbowałem regulować wielkość pulpitu, ale nie da rady tego zlikwidować. Drugie pytanie dotyczy daty produkcji. Przeczytałem, że od marca asus miał poprawić kontrolę jakości w związku z backlight bleedem, w moim egzemplarzu nie jest źle, ale za te pieniądze to mogliby się bardziej postarać. Jestem ciekawy czy mój monitor jest już z datą produkcji po marcu i dodatkową kontrolą czy jednak dostałem jeszcze starą sztukę i warto oddać i zamawiać w innym sklepie. Nie mogę rozszyfrować tego z nalepki z opakowania, wie ktoś jak to zrobić, które liczby bądź znaki z numeru seryjnego oznaczają datę produkcji? Z góry dzięki za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...