Bartek1985 Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2016 Witam , jako że w towarzystwie uchodzę za speca informatyka bo potrafię przeinstalować winde kolega dał mi swojego leciwego lapka zebym to uczynił.Niestety moje informatyczne skillsy zawiodły bo po zbootowaniu instalacji z pendrive odpala sie tylko pierwsze okno powitalne a pozniej jest ciemność.Próbowałem z win 7 i 10, powód dla ktorego mialem zrobic formata byl ten sam, windows przestal sie ładowac na pierwszym oknie powitalnym.Tryb awaryjny tez nie rusza.Czuje że hdd padło tylko nie wiem jak to sprawdzic na 100 % ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2016 Odpal jakieś ultra iso czy hirens boot i sprawdź S.M.A.R.T. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1985 Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2016 Chyba mam element układanki, zaraz po oknie biosowym pojawia się komunikat : PXE-E61 : Mediatest failure,check cable PXE-M0F- Exiting ROM Poszperałem trochę na ten temat i prawdopodobnie jest to wina dysku albo połączenia z dyskiem. Zaraz puszcze tego Hirena jeszcze dla pewności, ale czuje ze bede musiał przeprowadzić operację na otwartym sercu :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2016 Ale PXE to bootowanie po sieci. Może to świadczyć o źle ustawionej kolejności bootowania lub uszkodzonym hdd, wtedy komp nie widząc dysku próbuje startować z sieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...