Skocz do zawartości
humax5400

Nowa karta graficzna zamiast GTX 970

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam pytanie. Czy warto teraz sprzedać GTX 970 (mam MSI GAMING 4G Twin Frozr V) i dokładając 300-400 zł wziąć GTX 1060 (jakiś PALIT bo MSI itd. będą droższe) ? Gram tylko w FULL HD i to od czasu do czasu w gry FPP. W inne gry gram na PS4/XOne. Czekam ogólnie na nowe Battlefield oraz Call of Duty. A może GTX 970 jest na tyle wystarczającą kartą, że da radę dotrwać do kart VOLTA (2018) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie ma funduszy to poczekaj na nową generację...też się zastanawiam nad zmianą i jak kasę będę miał to 1070,jak nie to może w dobrej cenie 980Ti a jak nie to za rok może zwłaszcza że 970 jeszcze daje radę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Sprzedałem moją kartę GTX970 od MSI i teraz chciałbym wymienić na coś lepszego. Zastanawiam się między GTX 1070 a GTX 1080.

1. Na tą chwilę mam 2300 zł. Wystarczy na GTX 1070. Na 1080 musiałbym wziąć raty 0% co nie jest tragedią ale czy warto ? Gram tylko w FULL HD.

2. Czy mój zasilacz XFX XTR Black 550W da radę z GTX 1080 ?

3. Preferowana karta to EVGA FTW 1070 lub 1080 ale aktualnie słaba dostępność we właściwych cenach. Może coś prócz nich cichego ? (MSI nie chcę).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EVGA jest głosna ma 70 stopni i 1900 rpm .Pomimo ze went sa ciche to rpm nie przeskocza

Obecnie najlepsze to 2.5 slota paliat i gainwarda .

Cpu jaki masz ?Do FHD to max 1070 tke sie bierze nawet z najszybszym cpu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi