Keynan Opublikowano 30 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2016 Cześć wszystkim. Mam kilka pytań odnośnie ładowania laptopa ( Lenovo Y700 )Jak to jest z tym ładowaniem? 1. Gdy laptop leży w domu to podłączyć go na stałe do ładowania czy ładować i rozładowywać?2. To samo pytanie tylko teraz podczas grania. Ciągle ładować czy odłączyć po naładowaniu i grać na baterii?3.A jeśli rozładowywać to do ilu % i do ilu % ładować?Może jest jakiś program, który kontroluje ładowanie? Pytam, bo tyle się o tym naczytałem w internecie, że już sam nw jak to jest ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2016 Każdy laptop musi działać na samej baterii. Męczenie baterii w grach ? Chyba że chcesz po roku kupić nową. Rozładuj do koło 30% i odłacz ja i schowaj do szuflady.. ( li-ion nie lubi leżakowania z pełnym naładowaniem) Nawet jak jest naładowana to kontroler w laptopie odcina ją i nie ładuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...