maciek151 Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2016 Witam, mam drukarki wpięte kablami sieciowymi do switcha "live- FSH8PS v3". Niestety muszą one być wpięte do niego, ponieważ stoją w zupełnie innym pomieszczeniu. Switch jest wpiety do modemu (TD-W8950N od orange), pc do tego samego. (Jak na schemacie). Jak podłączyć te dwie drukarki? #1 to: HP Designjet110 plus nr #2 to: bizhubc224 Windows 10 nie znajduje nawet ich śladu mimo zainstalowanych sterowników ze strony producenta. Czy jest to wina tego, że drukarki są wpięte do switcha? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2016 Wydruk strony testowej i zobacz czy router nadał im adresy DHCP jak nie to musisz ręcznie konfigurować drukarki.. Switch nie powinien mieć wpływu ale zobacz co będzie jak podłaczysz 1 z drukarek bezpośrenio. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek151 Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2016 Dodaję skany strony testowej z plotera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2016 Dobrze że mam lapsa to se go odwróciłem.... patrz jak zdjecia wstawiłeś... masz adres 2.240 teraz recznie go ustaw w kompie..( i tak najlepiej by adres w drukarce był na sztywno bo może DHCP zmienic adresacje ale.. ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek151 Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2016 (edytowane) Pobrałem inne sterowniki, bo te ze strony które instalowałem były chyba uszkodzone. Ale teraz jest problem- nie chce się wydrukować nic. Widzi drukarkę, ale cały czas podczas drukowania wywala błąd(nawet strony testowej). Co do zdjęć to u siebie miałem ustawione normalnie... Dziwnie się to wgrało, sorki. Edytowane 31 Lipca 2016 przez maciek151 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...