Gość Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Witam ,mam taki problem,że po chwili odpalonej gry(różnej) robi się czarny ekran i komp przestaje reagować,mogę tylko uruchomić menadzera,a gdy już go odpale widzę taki oto komunkat: DirectX function "GetDeviceRemovedReason" failed with DXGI_ERROR_DEVICE_HUNG:Device humh due to badly formed commands,,GPU:"NVIDIA GeForce GTX 970", Driver 36881 Może mi ktoś podpowiedzieć o co chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adikss Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Pełna konfiguracja komputera? Jaki temperatury cpu i gpu? Sprawdź miernikiem jakie napięcie podaje zasilacz Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2016 CPU 4690k@4,4Ghz ,GTX 970@1500,8000,Psu Chieftec 700W,8G ram 1600MHz Temeratury jeszcze nie mierzyłem ale nie sądze by to była temperatura,czasami wywala po kilku-kilkunastu sekundach.Napięcia nie sprawdze bo nie mam miernika ale dodam ,że takie jaja dzieją się po zainstalowaniu systemu odnowa.Wcześniej konfig był identyczny i nic sie nie działo.System stawiałem od nowa bo HDD się zjebał (trzeszczy).Dodam ,że system jest na SSD. Zmierzyłem tempy po 15 min grania:CPU-72stopnie i GPU 69 ,więc to chyba nie temperatura.Teraz jak mi wywaliło dostałem info od windowsa ,że sterownik ekranu przestał działać ale odzyskał sprawność.Na to też już próbowałem zaradzić i zrobiłem reinstalke sterowników do karty ,a problem pozostał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2016 (edytowane) Obniż taktowanie grafiki, lub jakieś starsze sterowniki zainstaluj. NV już pisało, że nowe sterowniki traktują serie GTX 900 jako legacy . Edytowane 4 Sierpnia 2016 przez Setnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...