czesiek77 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Witam, Mój problem polega na tym że mój PC działa żałośnie na Bf4. Otóż na tym configu bez problemu powinienem mieć 60 klatek na ustawieniach high /ultra tym bardziej że gram na rozdzialce 1360x768. Jednak gra na dx11 na mapach 64 osobowych chodzi na low na ok 40 klatkach O.o Użycie GPU jest bardzo niskie a grać się nie da. Na mantle sprawa wygląda inaczej, bo można grać normalnie w stałych 60 na high jednak problemem jest brak pamięci bo karta ma 2 GB a mantle zżera jej dużo, więc występują przycinki i spadki fps. Natomiast na dx11 użycie procka to zwykle ponad 80%. Co to powoduje? Czemu nie mogę pograć w dx11 na tym configu, skoro inni dają radę z tym cpu i gtx 970 wyciągać 100 klatek w fhd? Mój PC: CPU: i5 2400 GPU: R9 270X 2GB RAM 8GB 1333 SSD: HyperX 3k na którym jest bf. MB: Gigabyte B75m d2v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2016 (edytowane) Bo gtx970 jest ze 2x szybszy niż 270X? Kto Ci wmówił detale ultra na tej karcie? Taptaptap Mlais M52 Edytowane 6 Sierpnia 2016 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czesiek77 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Nie zrozumiałeś mnie. Wiem że jest dwa razy szybszy, ale nie aż tak żeby Radeon nie radził sobie na low chyba co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Chcesz pomocy to napisz z jakich sterowników i systemu korzystasz oraz sprawdź wyniki w Firestrike. Taptaptap Mlais M52 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...