ble007 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam, planuję zakupić komputer, który będzie służył głównie do programowania (web, kilka maszyn wirtualnych, dość duże projekty). Dodatkowe zastosowania: internet, oglądanie filmów, amatorska obróbka video, sporadycznie gry (np. filmy z wycieczek z gopro). Wymagania: - min. 32GB ramu - wydajny procesor min. 4 rdzeniowy - cicha praca - obsługa 3 monitorów WHD (1440p) Moja propozycja: https://www.morele.net/inventory/info/N2EiGf/ + karta dźwiękowa AIM Sc808 (około 400zł) + karta graficzna (nie mam pojęcia jaka) Nie wiem jaką kartę graficzną wybrać. Czy 1060 będzie wystarczająca do podanych zastosowań? Mam jeszcze dylemat co do płyty głównej. Chciałbym, żeby obsłużyła pamięci 3200/cl14 32GB i najchętniej miała takie dodatki jak USB3.1. Proszę o rady i opinie dotyczące wymienionego zestawu :) Pozdrawiam Edytowane 6 Sierpnia 2016 przez ble007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...