seagate7200 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Witam! Mój sprzęt: CPU: i7 2600 Mobo: H61M-S1 GIGABYTE RAM: 2X8 GB KINGSTON GPU: HD 7770 GIGABYTE Jest sens modernizować ten układ w założeniu, że zostaje i7 2600? Najsłabsze elementy to MOBO i GPU... jednak nie wiem czy odbiegają aż na tyle od i7 by je wymieniać. Komputer aktualnie używany głownie do prac biurowych i internet... a jak gram to głównie w SC2... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Wymiana MB ma sens w przypadku jak chcesz kręcić tego I7 ( choć w nie wielkim stopniu ) albo płyta jest uszkodzona lub czegoś ci brakuje . I7 2600 to nadal mocny procek , wraz z płytą może zostać . Do wymiany w zasadzie karta , ew. dołożenie SSD 250GB ( czy nawet 120GB ) jak nie masz . Ile masz kasy ? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Tak jak kolega wyżej napisał potrzebujesz SSD i nowej karty graficznej pokroju np GTX 1060, 1070 będzie to najrozsądniejsze posunięcie, tudzież używki pokroju GTX 970, czy 980Ti. Więcej ci na dziś nie potrzeba. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Kolejny temat w cyklu dno i co dalej. Czego oczekujesz po modernizacji? Brakuje ci gdzieś wydajności? Czy zwyczajnie ci się nudzi? W końcu, masz jakiś budżet? Czy piszesz by sobie popisać? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seagate7200 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Wymiana MB ma sens w przypadku jak chcesz kręcić tego I7 ( choć w nie wielkim stopniu ) albo płyta jest uszkodzona lub czegoś ci brakuje . I7 2600 to nadal mocny procek , wraz z płytą może zostać . Do wymiany w zasadzie karta , ew. dołożenie SSD 250GB ( czy nawet 120GB ) jak nie masz . Ile masz kasy ? dzięki za informację! czyli mój zestaw jest w miarę zrównoważony? tylko GPU odbiega od reszty? SSD mam OCZ 128GB kasa nie gra roli po prostu chcę zbudować w miarę solidną jednostkę pod LGA 1155 na bazie i7 chyba pod LGA 1155 nie da się już niczego mocniejszego zbudować... bez podkręcania oczywiście bo akurat kręcenie mnie nie interesuje... dzięki i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2016 kasa nie gra roli to sprzedaj to co masz i złóż kompa na lga 1151 [oczywiscie i7K - nawet nie musisz go podkrecać] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...