pzk Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Witam was forumowicze:-) Mam do kupienia w okazyjnej cenie procesor i7 3770k, wraz z płyta główną. Sprzedawca nie zna się na sprzęcie i nie wie co jest uszkodzone. Problem wygląda tak że windows restartuje się w momencie ładowania, bądź jak chce się zainstalować windowsa z płyty to restartuje się on przed jego załadowaniem z płyty. Wygląda na to że jest problem z bootowaniem. Czy jest możliwość żeby było to uszkodzenie procesora? a mianowicie podzespołu odpowiedzialnego za wydawanie instrukcji botoowania?. Generalnie podczas ,,chodzenia" po Biosie komputer się nie restartuje. Dziękuje za wszelkie opinie:-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Skoro podczas zabaw w biosie / uefi nic się nie dzieje to może problem leży gdzie indziej - uszkodzony dysk/napęd lub sam kontroler SATA . Co to za płyta ? Może ma dodatkowy kontroler Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pzk Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Asus P8H77V_LE mogę mieć procesor i tą płyte za 300zł. Więc okazaja bomba :) tylko martwię się czy właściwie nie jest padnięty procek... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Płyta budżetowa , w dodatku niezbyt sensownie dobrana do procka - płyta na H77 do odblokowanego procka niezbyt pasuje , nie podkręcisz tego procesora . Choć za 300 zł to niezły deal , może faktycznie jest gdzieś haczyk . Płyta ma 6 portów SATA - 2xSATA III i 4xSATA II , niestety wszystkie z chipsetu - więc jak z nim coś jest nie tak to będzie kiepsko . Podpinaj dysk do każdego z portów i sprawdź czy da się zainstalować OS . Możesz też zainstalować OS z pendriva . Ew. sprawdź zachowanie kompa na jakimś Linuxie Live CD lub Windowsie Live ( np. Mini XP z pakietu Hiren Boot CD ) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Na tym forum tematy tytułujemy precyzyjnie, proszę nazwać prawidłowo temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pzk Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2016 generalnie mi nie zalezy na płycie mam teraz i5 2500k i asrocka p67 pro b3. Interesuje mnie jedynie procesor bo chciał bym go przenieść na moją płytę a tego asusa po prostu sprzedać. Tyle pytanie czy ten procesor nie jest uszkodzony,... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2016 A do czego ci potrzebny I7 3770K ? Bo wymiana I5 2500K z dobrym OC na I7 3770K z niewiadomym potencjałem do OC tylko w celu grania mija się raczej z celem . A procka i płytę kupujesz lokalnie czy przez allegro/olx ? Nie masz możliwości sprawdzenia samego procka u ciebie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pzk Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2016 (edytowane) generalnie do gier np bf1. Mój zestaw to gtx 980 ti podkręcony do 1540mhz, 16gb ram g.skill 2133mhz cl9. asrock p67, i5 2500k 4,5 ghz. Generalnie w przypadku bf1 (mieliśmy dostęp do alphy)używa on wielowątkowości i widziałem dosyć duży skok wydajności u mojego kolegi praktycznie z takim samym zestawem tyle że właśnie z i7 3770k na 4,5 ghz. Zestaw jest do kupienia na olx. jak by się okazało że procesor jest sprawny to mogę zawszę sprzedać mojego i5 2500k za te 400zł i wtedy interes jest wart świeczki .Utargowałem cenę na ten zestaw na 275 zł i mam dylemat czy ryzykować czy nie... Edytowane 8 Sierpnia 2016 przez pzk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Bierz na luzie :) Zmiana z I5 2500K na I7 3770K da Ci kopa :) Wiadomo, są ludzie jacy wierzą w to, że I5 2500K starczy jeszcze na jakieś 90 lat, ale nie ma tak fajnie :) Niech to Ci da do myślenia. Co do pytania będącego głównym, jeżeli bios nie pada. CPU jest sprawny. Problem raczej leży w SSD/HDD albo kontrolerach SATA na mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...