Skocz do zawartości
bpjl

Jaki laptop do 400zł?

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuje kupić laptop dla osoby która z komputerami ma tyle wspólnego ze wie o ich istnieniu. W związku z tym zastosowanie będzie bardzo podstawowe, muzyka, filmy, dokumenty, zdjęcia i internet.

Spośród sporej ilości sprzętu w tej cenie, na allegro, wybrałem parę takich możliwości:

Dodam że chciałbym zainstalować na tym komputerze Windows 7.

Ostatnia, "zielona", oferta wydaj mi się najlepsza ale też jakoś nie do końca mam do niej zaufanie. Dość fajny komputer, bez wad i z nową bateria w takiej cenie? No chyba ze jestem przewrażliwiony :P

Oczywiście jestem otwarty na inne propozycje w ramach zbierania listy ofert.

Przy okazji - może znacie jakąś książkę do nauki podstaw obsługi systemu Windows (najlepiej 7)?

Edytowane przez bpjl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapomniałem dodać że dobrze by było żeby ekran miał przynajmniej te 15,4". I tylko 1 oferta, spełniająca ten warunek i mieszcząca się w budżecie, wpadła mi w oko - ThinkPad T61. Zasadniczo jest napisane że brakuje zaślepki (drzwiczek) od PCCard i ExpressCard ale myślę że to nie robi większego problemu. Chyba się skuszę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wskazuję tylko istotne (w mojej ocenie) wady twojego wyboru.

Zgadzam się że są to minusy. Jednak są one pokonania.

Jeszcze dziś poszukam po aukcjach tu i ówdzie, może namierzę coś wartego uwagi. Najpóźniej jutro bladym świtem muszę zamówić sprzęt żeby jutro wyszedł od nadawcy.

Jeszcze trochę prpozycji:

i ewentualni faworyci na ten moment:

PS.: tak wiem o edycji postów ale chodzi mi o szybkie powiadomienie osób biorących udział w dyskusji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiem że te biznesówki są super. Znajomy ma dokładnie ww model T61. Parę razy miałem go w rękach i wiem że chodzi to elegancko mimo swych lat. Osobiście posiadałem kiedyś HP nc4200 i byłem z niego bardzo zadowolony. Do dziś korzysta z niego teściowa i działa bez zarzutu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi