Puzel Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 Przy zakupie Plexi w agencji reklamowej w moim miescie, zauwazylem w ich ofercie mozliwosc grawerowania wlasnie w plexi. Czytalem gdzies na necie ze trzeba zrobic rysunek w Corelu lecz teraz mam problem. Jak ten plik musi wygladac??? I tutaj pare pytan: 1. W jakim formacie ma byc ten plik???? 2. Czy da sie sie zrobic glebsze i plytsze kreski, jesli tak to jak?? 3. Jakich wymiarow ma byc obrazek???? (wysokosc, szerokosc). Mysle ze plik musi byc wymiarow scianki plexi i na nim musi byc obrazek do grawerki. Czy sie myle???? Czekam na odpowiedzi i dodatkowe rady w sporzadzeniu pliku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czysty Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 :lol: ja własnie jestem w połowie przygotowywania projektu, ale pod ploter. Plik musi odpowiadać wersji jaka mają w agencji reklamowej. Jeżeli obiektem ma być czcionka to musisz ją zamienić na krzywe, jeżeli obrazek, to musisz z niego zdjąc ścieżki.... kupa roboty :!: Rysując krzywe (ścieżki) miej na uwadze że wyżynarka (prawdopodobnie CNC) będzie sugerować się wyłącznie narysowanymi przez Ciebie liniami (krzywymi)... życzę powodzenia :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...