snax99 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam, od jakiegoś czasu miałem dziwne problemy z komputerem, zawieszał się bez powodu (czyt. czy pod obciążeniem czy w idlu) objawy - totalna zwiecha i pomagało tylko wyłączenie, mechaniczne( nie reagował nawet na reset) bądź inne przygody, nagłe piszczenie z głośników i w tym momencie lekko zwalniał cały komputer. Wczoraj nastąpiła śmierć jednego z podzespołów, objaw - ( podczas grania) obraz na monitorze stał się szary, zawiesił się, robię restart i już się nie włącza, tzn.wentylatory wszystkie pracują lecz monitor się nie włącza a na płycie gł. kontrolki podświetlające(mini wyświetlacz oraz przyciski reset i power) które powinny zgasnąć gdy komp dalej przechodzi do pracy - świecą się dalej i stop.Zasilacz:(nowy od 2msc) - be quiet system power 8 500W - oraz sprawdzałem z innym zasilaczemKarta graficzna: HD6870 Dysk: (nowy 3msc) WD BluePamięci ram: 2x4gb Goodram Procesor: i5-3570k boxMoim amatorskim zdaniem proc bądź płyta siadła, lecz nie mam pewności gdyż nie mam jak sprawdzić(ew. które z nich), reszta jest ok bo czy to z kartą podłączoną i dyskiem padniętym komp by "wstał" lecz tak się nie dzieje. Nie wiem czy to jest ważne, wyświetlacz na płycie w dolnym prawym rogu pokazuje "62" Installation of the South Bridge Runtime Services Edytowane 14 Sierpnia 2016 przez snax99 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...