miwi Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2016 (edytowane) Cześć, zastanawiam się na modernizacją mojego pc. Chodzi mi o Psu i budę (chyba że zaproponujecie coś innego). Ogólnie wychodzę do was z zapytaniem czy ma to w ogóle sens i jeśli tak to co kupić. Wydajność mi jak najbardziej odpowiada tylko cisza i temperatura pozostawia trochę do życzenia. Specyfikacja mojego komputera : Cpu : i5-4690k @ 4.3 Ghz Mobo : Gigabyte Z97X Gaming 3 Gpu : Evga ACX 2.0+ GTX 970 RAM : G.Skill Ripjawsx 2x8gb 2400 mhz SSD : Samsung 850 evo 250gb (do niego dojdzie GoodRam Irydium Pro 240 gb) HDD : Samsung G3 1tb PSU : Zalman GLX 700 W Buda : Zalman Z3+ Edytowane 15 Sierpnia 2016 przez miwi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2016 a nie wystarczy pogonić 970 i kupić 1070? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miwi Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Tak jak napisałem wcześniej wydajność mi wystarcza tylko chodzi mi o głośność i temperatury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klinsmann Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2016 w jakim miejscu dokładnie stoi komputer? jaką masz temperaturę pomieszczenia? co dokładnie Cię irytuje? namierzyłeś najgłośniejszy element? dlaczego chcesz wymieniać PSU? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miwi Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2016 1 - komputer stoi pod biurkiem (może to się zmienić w sensie obok mnie z powodu zmiany biurka ale raczej to mało prawdopodobne) w moim pokoju, najwięcej hałasu powoduje droga 2 ściany obok ale i tak jest mało słyszalna2 - 20-21 stopni3 - hałas, mały rozmiar obudowy (w środku wszystko jest moim zdanie "upchane"), wygląd środka komputera (przez okno) w sensie że okno jest dość małe, brak modularnego okablowanie, do środka dostaje się dużo kurzu i to że góra chłodzenie styka z oknem4 - PSU5 - brak modularnych kabli i dość głośny wentyl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miwi Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Dobra z powodu problemu z moim monitorem budżet zredukował się do ok. 600 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...