Olutas Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Witam Chciałbym się zapytać jaki dysk w powyższej kwocie moge dostać. Aktualnie posiadam WD Black 1TB który po ponad 7000 godzin odmówił posłuszeństwa (parametr C5) i stoje przed zakupem nowego. Posiadam płyte główną ASrock Z97 Pro 4 ze złączem M.2 i SATA Express. Wybrałem 2 dyski i wacham się między Samsungiem EVO 850 265 GB, a Crucial MX200 250 GB. I teraz pojawia sie pytanie? Który lepszy? Którą wersje wziąć? Czy może jakiś inny? Jeśli tak to dlaczego? Na złącze SATA czy M.2? Myśle że możecie mi pomóc i bardzo prosze o jakieś rady.:D Z góry dziękuje i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Rada nr 1: odszukaj temat zbiorczy o SSD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olutas Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Witam Dziękuje, znalazłem. :D Zdecydowałem sie na Sumsunga Evo 850 256 GB. I teraz prosze o porade. Kupować na złącze M.2 czy tradycyjnie na SATA? Czy różnice będą wyraźnie widoczne? Czy raczej to tylko bajer? Prosze o jakieś rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazex Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2016 Czytałeś test ADATA SU800 albo Cruciala MX300? Ja bym w jeden z tych dwóch wchodził teraz. Dysk będzie jeszcze szybszy a Tobie w kieszeni zostanie 100zł. http://www.purepc.pl/pamieci_masowe/test_dyskow_ssd_adata_ultimate_su800_konkurencja_dla_crucial_mx300 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...