Skocz do zawartości
Dzidzia

Top Beton

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem napisać o tym już dawno ale jakoś się nie złożyło .

A więc kiedyś kumpel przyniósł mi kompa do przeinstalowania Windozy,zainstalowaniu dysku i tam jeszcze paru rzeczy(porostu nie zna sie na kompach i jest mu to do niczego nie potrzebne ) po skończniu wszystkich czynności odpaleniu jakiejś gierki na próbe( teraz już nie pamiętam) coś mnie podkusiło żeby w biosie sprawdzić temp proca był to dureń 700 Mhz niby o 100 mniej od mojego porównam sobie temp a co :-) patrze i widze co 80*C 8O 8O SHOCK mowie nie no stary sprawdzimy to zdjąłem cooler i wszystko stało się jasne dodam że komp chodził z takim felerem ponad rok zaznaczam że było 80*C w spoczynku nie wiem co siędziało w innych sytuacjach FOTO :

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Jeżeli lubicie takie niespodzianki to polecam sklep w Szczecinie mieszczący się w kinie Kosmos :-)

Poprostu 8O 8O 8O 8O 8O 8O Na koniec przeszlifowałem rdzeń papierkiem 2500 dałem arctic silver III i już30*C w biosie . Nie wiem jakie sądalsze losy tego proca ale podejrzewam że po takim wygrzaniu (ponad rok w tem powyżej 80*C ) dobrze by się kręcił :-)

*PS: Dlaczego w dziale Chłodzenie bo jest to poniekąd problem z Coolerem :-) i jest to mój najulubieńszy dział :-) ale jeżeli wzbudzi to ogólne obużenie to prosze o przeniesienie na Oślą .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol: heheh widac ze na tym swiecie sa jeszcze ludzie i taborety... :lol: 

"sklep w Szczecinie mieszczący się w kinie Kosmos"

heheh ciekawe jak dlugo ten sklep pociagnie jak takie jaja robia...

Najśmieszniejsze jest to że jest to jeden ze starszych sklepów i całkiem niźle sobie radzi (chociaż wcale ludzie tam nie wchodzą ) co bilety do kina na lewo sprzedają czy jak :P

teraz ten dureń moze byc Mastahem w OC  po takim czasie wygrzewania

pozatym co to jest to cos na zdjeciu jaja proca ?? - to jest ta stopiona folia ?? czy jajo tak pozmienialo kolory ??

Fakt miałem nawet kiedyś taki plan żeby go odkupić i sprawdzić ale płyty pod Durnia nie mam w domu (a kupić byle guwno to też nie sprawdze jego możliwości :) ) ale co tam za rok będzie wart 5zł kupie wypas płyte po 7,50 zł i zobaczymy :wink:

To są przebarwienia plus wtopiona folia jak już napisałem nie dało się tego zedrzeć zdrapać musiałem papierem ściernym troche podjechać .

(mniej więcej jak sie folie przypala i ona tak kapie cosik takiego :twisted: )

Jak widać na załączonym obrazku pasta ( i w tym momencie mnie olśniło nigdy nie ma pasty pod folią tylko plastry(termo) czyżby plaster na pastę się stopił 8O 8O 8O pozatym bokiem wypłynęła dziwna tłusta substancja wogule FEEE )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co d brania koma w calosci :)

pojechalem raz z kumplem przywiezc mu kompa - okazalo sie ze w jakiejs tzw "garazowej" firmie zakupu dokonal - to znaczy jego rodzice dokonali bo chciali najtaniej.

cos mnie tknello bo niby brali zestaw a na budzie nie bylo plomby (to bylo jeszcze za czasow pentium 133 i plomby zakladano na zestawach praktycznie wszedzie)

no to mowie kolesiowi ze moze nam pan pokaze co komputer ma w srodku - kumpel stwierdza zebym si enie wyglupial ze przeciez nie ma potrzeby, no ale ja swoje bo potem beda jaja :)

okazalo sie ze zamast dysku 1.2gb mial 1gb, ramu dali mu 32 zamiast 64mb i "zapomnieli" podpiac cd :) - od tamtej pory jakos nigdy nie odebralem kompa bez prawdzenia :)

ale z ta folia to fajny LOL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taaaa.Też znam takiego speca.Uchodzi za wielkiego znawce.Czego to on nie wie o kompach,hohoho.Ludzie naiwnie dają mu do składania kompy (znajomi,znajomi rodziców,koledzy z pracy - pobliskie grono.Jednak to co ostatnio widziałem przebiło moje wyobrażenie."Znawca" robi od długie czasu taki wałek - swoje częsci (używane) daje to składanego kompa,a nowe kupione za pieniądze klienta,bierze sobie.Z racji opini experta (a tfu...) ludzie nie sprawdzają podstawowych rzeczy.Ostatnio wypisał klientowi co kupił (umieścił swoje części),a numery seryjne dał z nowych (nie chciało mu się nawet poszukać u siebie tych numerów).

Wniosek: Zawsze sprawdzaj co kupujesz :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi