Skocz do zawartości
Mc_Kusterson

gtx 750ti ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zamierzam kupić kartę graficzną do mojego komputera. Myślałem o gtx 750ti lecz nie wiem czy mi się to opłaca, ponieważ moja płyta główna jest za słaba i w pełni nie wykorzysta jej możliwości.Najlepiej byloby zmienić płytę a dopiero kartę ale narazie mnie nie stać. Moje pytanie jest takie czy z gtx 750ti poradzi sobie moja płyta i jeśli tak to czy bardzo będzie ją blokować?

Moja płyta gigabyte ga 78LMT-S2

AMD AthlonII X2 Processor 3.2 GHz True Dual-Core Design

Zasilacz akyga AK B1-450(450W)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie polecam phenoma serii 8xx, nie ma pamięci L3 jak seria 9xx - to bardziej athlon niż phenom.

Zotac to dość znana marka, także nie musisz się martwić o jakość. Odnośnik jest do zwykłej 750, a nie ti.

Tylko że nigdzie tej 955 nie mogę znaleźć, a kupowanie używek nie jest w moim guście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze co musisz zmienić przed kartą graficzną to zasilacz masz czarnego konia może i ta grafika nie chce dużo prądu ale radzę wymień ten zasilacz Akyga nadaje się do podświetlania panelu ledowego, jego zgon poniesie za sobą płytę główną lub procesor a nawet kartę graficzną.

SMDHoMIeS™

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś dopiero wymieniłem ten procesor.I co ? I lipa. Niby lepszy ale komputer chodzi wolniej.Sam start systemu trwa dłużej.W CS:GO również zauważyłem spadki wydajności.Kiedyś fps wachały się w granicach żółtego/zielonego teraz są żółte a czasami nawet czerwone(słabe).Ustawienia gry są takie same jak były.O co chodzi? Czegoś nie zrobiłem po wymianie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi