Mc_Kusterson Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Witam zamierzam kupić kartę graficzną do mojego komputera. Myślałem o gtx 750ti lecz nie wiem czy mi się to opłaca, ponieważ moja płyta główna jest za słaba i w pełni nie wykorzysta jej możliwości.Najlepiej byloby zmienić płytę a dopiero kartę ale narazie mnie nie stać. Moje pytanie jest takie czy z gtx 750ti poradzi sobie moja płyta i jeśli tak to czy bardzo będzie ją blokować? Moja płyta gigabyte ga 78LMT-S2 AMD AthlonII X2 Processor 3.2 GHz True Dual-Core Design Zasilacz akyga AK B1-450(450W) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Witaj. Próbowałeś odblokować sobie tego Athlona? Zasilacz wystarczający dla tej konfiguracji.(W biosie ustawienia CPU ustawiasz Hybrid) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mc_Kusterson Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2016 (edytowane) Raczej nie da rady go odblokować Edytowane 16 Sierpnia 2016 przez Mc_Kusterson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Z płytą nie jest tak źle - to procek jest słaby - z Phenom'em II np. 955 to ten gtx by jeszcze pohulał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mc_Kusterson Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2016 (edytowane) Z płytą nie jest tak źle - to procek jest słaby - z Phenom'em II np. 955 to ten gtx by jeszcze pohulał.Taki się nada?http://allegro.pl/amd-phenom-ii-x4-955-black-edition-i6415488164.html Edytowane 16 Sierpnia 2016 przez Mc_Kusterson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Procek może być. Na start i tak musisz wymienić zasilacz. Obecny jest dobry dla osób lubiących adrenalinę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mc_Kusterson Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Ostatecznie zdecyduje się na wymianę procesora na AMD Phenom ii X4 850, a kartę graficzną dokupię później. Zastanawiam się co to za firma Zotac. Dobra to firma czy może robią dziadoskie karty? https://m.morele.net/product/details/661564/0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Nie polecam phenoma serii 8xx, nie ma pamięci L3 jak seria 9xx - to bardziej athlon niż phenom. Zotac to dość znana marka, także nie musisz się martwić o jakość. Odnośnik jest do zwykłej 750, a nie ti. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mc_Kusterson Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Nie polecam phenoma serii 8xx, nie ma pamięci L3 jak seria 9xx - to bardziej athlon niż phenom. Zotac to dość znana marka, także nie musisz się martwić o jakość. Odnośnik jest do zwykłej 750, a nie ti. Tylko że nigdzie tej 955 nie mogę znaleźć, a kupowanie używek nie jest w moim guście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Raczej nie da rady go odblokować 90% tych procesorów można odblokować do 3 lub 4 rdzeni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mc_Kusterson Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2016 90% tych procesorów można odblokować do 3 lub 4 rdzeni To mój należy do tych 10%. Cpu unblock wziąłem na wł. to nic się nie zmieniło tylko komputer zaczął mi się zacinać . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2016 W Athlonie II x2 nie było rdzeni do odblokowania. Nieaktywne rdzenie to w Athlonach II x3, Phenomach II x2, x3, x4 960t. Były Athlony x2, które można było odblokować, ale one miały taktowanie w okolicach 2,2Ghz i oznaczenie 5000, 5200. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mc_Kusterson Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Ok dzięki wszystkim za pomoc. Najpierw kupie procesor AMD Phenom ii X4 955, a za jakiś czas dokupię kartę graficzną MSI GTX 750ti 2Gb ddr5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2016 szukałbym tylko używek -bo nie ma sensu brać nowych rzeczy do tego przedpotopowca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mc_Kusterson Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2016 szukałbym tylko używek -bo nie ma sensu brać nowych rzeczy do tego przedpotopowca I tak nowego procesora to mi się nie opłaca bo czy nowy czy stary to będzie i tak samo działał. Ważne żeby aby działał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2016 (edytowane) pisałem o karcie a jaka to rewizja płyty? Edytowane 17 Sierpnia 2016 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mc_Kusterson Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2016 a jaka to rewizja płyty?1.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2016 http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=4208 czyli procki powyżej 95W też mogą byc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mc_Kusterson Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2016 http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=4208 czyli procki powyżej 95W też mogą byc Dzięki ale już kupiłem AMD Phenom ii X4 955(używany) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2016 no własnie o tym mówię Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMD6_9mAV Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Pierwsze co musisz zmienić przed kartą graficzną to zasilacz masz czarnego konia może i ta grafika nie chce dużo prądu ale radzę wymień ten zasilacz Akyga nadaje się do podświetlania panelu ledowego, jego zgon poniesie za sobą płytę główną lub procesor a nawet kartę graficzną. SMDHoMIeS™ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mc_Kusterson Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Dziś dopiero wymieniłem ten procesor.I co ? I lipa. Niby lepszy ale komputer chodzi wolniej.Sam start systemu trwa dłużej.W CS:GO również zauważyłem spadki wydajności.Kiedyś fps wachały się w granicach żółtego/zielonego teraz są żółte a czasami nawet czerwone(słabe).Ustawienia gry są takie same jak były.O co chodzi? Czegoś nie zrobiłem po wymianie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2016 sprawdz czy dobrze ustawiony jest procesor czy np nie chodzi na 1200MHz itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mc_Kusterson Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Raczej jest wszystko dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 wszystkie rdzenie obciążone? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Temperatury ok? System (np. menadżer zadań) widzi 4 rdzenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mc_Kusterson Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 (edytowane) Temperatura max 62 W biosie widać 4 rdzenie(wł) W menedżerze też widać 4 Edytowane 23 Sierpnia 2016 przez Mc_Kusterson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mc_Kusterson Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 W msconfig zmieniłem na 4 i jest trochę lepiej ale i tak szału nie ma.Przynajmniej system lepiej się ładuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Ale różnicy nie widzisz w systemie czy w grach? Jeśli w grach, to coś ewidentnie jest nie tak. Zapuść occt i zobacz co dzieje się z temperaturą i taktowaniem po kilkunastu minutach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mc_Kusterson Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Pierwotnie w systemie i w grach .Teraz system chodzi całkiem spoko ale w grze mam mniej fps niż na athlonie ii X2 260 3.2GHz. Occt sprawdzę jutro i dam znać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...