AndyN Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 Maxtor DiamondMax 80 GB SATA (np: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7113) czy Seagate Barracuda 80GB SATA (np: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6838) Który z nich jest cichszy :?: A może jakiś inny? Wiem, że pod koniec lipca mają być dostępne Samsungi SATA Mam w planach z czasem skonfigurowaniem RAID0 więc wydajność w takiej konfiguracji i tak będzie wielka (nawet z wolniejszym dyskiem) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlaos Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Bierz Maxtor DiamondMax bo barracudy sie <span style="color:red;">[ciach!]</span>lą ( mechanika sie zawiesza, przynajmniej ja i kilku kumpli mielismy takie modele co sie zjebaly po miechu :twisted: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 ja teraz też jestem za maxtorem. o barracudach są różne opinie : jedni mówią że sięsypią a inni jadą od kilku lat i mają spokój ... znowu kumpel kiedyś kupił maxtora 30 GB i mu się rozleciał po pół roku, wymienili mu na inny i wytrzymał też pół roku więc znów wymienili na 40 GB i lata już ponad pół roku więc różnie to bywa z twardzielami. obecnie tylko seagate baracuda 7200.0 lub maxtor diamond max 9 z przewagą dla maxtora za 3 lata gwarancji (chociaż bywają baraki z 3 latkami gwary). możesz też kupić samsunga, podobno bardzo ciche są a tanie bo wracają na rynek i muszą odzyskać klientów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Nowe seagate maja 25 decybeli Maxtory 35. Seagate'y sa cichsze Gdybym ja wybieral, chyba bym strzelil tarota :-) bo to wszystko jedno, zepsuc sie moze kazdy dysk, kazdy ma zarowno wady jak i zalety, no masz ten plus ze szukasz cichego to sugeruje Seagate'a, ale Maxtory tez sa prawie nieslyszalne... Ja mam teraz Maxtora i IBMa, w firmie setki dyskow, moim faworytem nie jest zadna firma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlaos Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 Ja aktualnie mam IBM DESKSTAR 60GB i nie słychać go w ogólne :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 ja mam WDC i słychać go, oj słychać :!: jeśli, jak w temacie, szukasz cichszego to oczywiście że seagate ale poszukaj sklepu gdzie dają 3 letnią gwarancję - szybkość, cisza i pewność :) czy twój jogurt to potrafi :?: ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 Moj IBM to wydaje boskie dzwieki, drrrrrrrrrrrrrrrrtt ssssssssssssst pffffffff drrrrrrrrrraaaaaaaaaannnnnnnn :roll: i tak pracuje juz z rok, ogolnie to nie zebym myslal ze cos mu jest, on ma juz tak dluzszy czas, natomiast trzeba przyznac ze jest duzo szybszy i podobnego Maxia i Seaga bije na glowe. Co do gwarancji jesli sie nie myle to chyba 3-letnia gwarancja powoli zamiera i to u wszystkich producentow, wiem tez ze sa np dyski ktore sa drozsze (te same z gw na rok i 3 lata). W sumie to mnie nie dziwi mechanika dyskow pracuje juz na takich obrotach ze nie wytrzymuja proby czasu tak jak dyski sprzed 5-8 lat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 Moj IBM to wydaje boskie dzwieki, drrrrrrrrrrrrrrrrtt ssssssssssssst pffffffff drrrrrrrrrraaaaaaaaaannnnnnnn :roll: i tak pracuje juz z rok, ogolnie to nie zebym myslal ze cos mu jest, on ma juz tak dluzszy czas, natomiast trzeba przyznac ze jest duzo szybszy i podobnego Maxia i Seaga bije na glowe. Co do gwarancji jesli sie nie myle to chyba 3-letnia gwarancja powoli zamiera i to u wszystkich producentow, wiem tez ze sa np dyski ktore sa drozsze (te same z gw na rok i 3 lata). W sumie to mnie nie dziwi mechanika dyskow pracuje juz na takich obrotach ze nie wytrzymuja proby czasu tak jak dyski sprzed 5-8 lat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 Ejjj o co tu chodzi?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlaos Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 Ej stary po <span style="color:red;">[ciach!]</span> tyle postów dałeś ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 ją ją ja jąąaąkała ;) phpbb2 i wszystko jasne ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 Hihihi, no a moze to bylo echooooooooooooooo? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 Ja tam na swoim seagatcie pracuje 2 lata i nie miałem z nim żadnych kłopowów.POZDRO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 Co do glosnosci to Seagate mocno do przodu ,tak sie sklada ze mam Baracude i maxtora (na ATA) i seagate cichszy ,ale maxtor jakos nie jest szczegolnie glosny ( na lozyskach olejowych) teraz mam scianki zdjete i w sumie obydwu dyskow nie slysze, czasem maxtor zaskrobie jak go barziej zamecze (czytanie kilku rzeczy naraz <- glowica musi skakac). A maxtor wydajniejszy ,co do padalnosci to z obydwoma firmami mam dobre doswiadczenia, zle mam z IBM-ami :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 Maxtor DiamondMax 80 GB SATA (np: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7113) czy Seagate Barracuda 80GB SATA (np: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6838) Który z nich jest cichszy :?: A może jakiś inny? Wiem, że pod koniec lipca mają być dostępne Samsungi SATA Mam w planach z czasem skonfigurowaniem RAID0 więc wydajność w takiej konfiguracji i tak będzie wielka (nawet z wolniejszym dyskiem) Nie wiem ktory z nich jest szybsza ale wiem ze MAXTOR jest ZNACZNIE szybszy od Barracudy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...