sugareczeq Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2016 (edytowane) Cześć! Mam problem, ponieważ ostatnio przesiadlem się z pentiuma g3258 na i5-4460, aby móc streamowac cs. Ku mojemu zaskoczeniu nie mogę. Gdy gram normalnie mam stałe 299, jednak gdy odpalam stream... czysta poezja. Klatki wachaja się w okolicach 40... 4:3 i wszystko low. Wie ktoś co może być przyczyną? Mój sprzęt Msi gtx 750 2gb i5-4460 Corsair vs 450 Msi h81m p33 4gb ram Znam streamera, grającego 16:9 na średnich, który osiąga z 8gb ramu stałe 150fps Jeżeli zły dział proszę o przeniesienie Edytowane 17 Sierpnia 2016 przez sugareczeq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Pewnie zależy jaki net masz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sugareczeq Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Ale mi laguja fps w grze nie ping :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Ale mi laguja fps w grze nie ping :/ Czym streamujesz? OBS? Jakiś inny program? Bez takich info niewiele się zdziała, bo niektóre obciążają bardziej, a niektóre mniej... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2016 (edytowane) Wszystko zalezy od ustawien Streama. Jak chcesz wyeliminowac spadki fps'ów to zmien dekodowanie z x264 (CPU) na QSV (integra) lub NVEnc (Nvidia). Jakosc streamu sie pogorszy ale proc nie bedzie taxowany. Edytowane 18 Sierpnia 2016 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sugareczeq Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Streamuje obs https://scr.hu/zYo63O przy wlaczeniu nvidi, a tego drugiego nie moge ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goldberg Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2016 (edytowane) Niestety, problem leży w twoim sprzęcie. Jest on po prostu za słaby i stąd masz tak wysoki drop fps. Najlepszym rozwiązaniem dla Ciebie była by inwestycja w kartę do stremowania. A swoją drogą ilość ramu, który posiadasz też nie powala - biorąc pod uwagę fakt, że chcesz stremować. Mniemam, że odpalony system + klient steam + inne rzeczy, które tam używasz w standardzie, to jakieś 2 GB zajętej pamięci. A jak dodasz do tego odpaloną przeglądarkę z kartami to już robi się grubo ponad tą wartość, a gdzie OBS i cała reszta?. Ot i cały problem. Pozdrawiam Edytowane 18 Sierpnia 2016 przez Goldberg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sugareczeq Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Jak mówiłem znam osobę co na tym samym prawie pc leci w 150fps podczas streamu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goldberg Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2016 (edytowane) na tym samym prawie pc leci w 150fps podczas streamu. sprecyzuj "prawie" bo to może być zasadnicza różnica. I czy jesteś w 100% pewien, że ta osoba nie wspomaga się zewnętrznym lub wewnętrznym urządzeniem do strimowania? Powiem szczerze, jakoś mi się nie chce wierzyć w to co napisałeś. Nawet i7-6700K z 16GB Ramu ale ze słabą kartą graficzną ma potężne drop fps'y, a Twoja karta raczej do tytanów wydajności nie należy. Edytowane 18 Sierpnia 2016 przez Goldberg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Jak mówiłem znam osobę co na tym samym prawie pc leci w 150fps podczas streamu. a ma 750 czy 750Ti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sugareczeq Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2016 750. Ale żeby z 300 fps do 50 szło? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2016 A stream leci ci przez cpu czy gpu? Sprawdzałeś użycie cpu i gpu jak wygląda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sugareczeq Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2016 cpu w okolicach 75%. gpu nie wiem jak sprawdzic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2016 (edytowane) wrzuć screeny z ustawieniami OBS - najważniejsze karty czyli: kodowanie, streamowanie, obraz i zaawansowane - fotki z tych zakładek wystarczą. ;)PS. 8 gb ramu posiada tenże streamer - Ty masz 4gb. Ja przy 8gb też potrafiłem mieć ścinki (inne gry), teraz mam 16gb i nie narzekam aż tak. Lecz ja dodatkowo wydałem kasę na dwa grabbery, jeden na PCI-E drugi osobny do zgrywania gry na dysk zewnętrzny (brak spadków fps przy wymagających tytułach) Edytowane 20 Sierpnia 2016 przez Drunk_ZoZol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sugareczeq Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2016 https://scr.hu/aKZ87P https://scr.hu/Nm2Nr0 https://scr.hu/RmGN5w https://scr.hu/RmGN5w Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goldberg Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2016 (edytowane) Hyh..., przyjacielu, z tym sprzętem i tymi ustawieniami zapomnij o strimowaniu w fullhd. Max co możesz wyciągnąć to 720p. Przede wszystkim włącz skalowanie obrazu do 1280x720. Druga kwestia, jakość przy tym bitrate'cie będzie tragiczna. Jakie ty masz w ogóle łącze? - podaj upload a nie download. Jak nie masz 4 megabitów up'a to zapomnij w ogóle o takiej zabawie. Musisz zrozumieć, że barierą w Twoim przypadku jest za słaba konfiguracja komputera. Ona jest wystarczająca do tego by sobie swobodnie pograć ale już nie pograć i strimować. Edytowane 20 Sierpnia 2016 przez Goldberg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sugareczeq Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Nie potrzebuje fullhd. mam upload w okolicach 10. taki byl ustawiony poczatkowo. dzieki za rady zaraz zobacze po zmianie jakosci EDIT: zmieniles na 1280x720. fps sa stale w okolicach 150. super dzieki o to mi chodzilo! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2016 (edytowane) O właśnie o to mi chodziło - tak myślałem że pewnie rozdzielczość full HD ew. bitrate na poziomie 18000 i próbujesz coś ugrać ;)W zakładce Streamowanie kliknij na dole "optymalizuj" by dostosować się do twitcha.Przy 720p możesz wrzucić spokojnie 1500 bitrate by pikseloza ludzi nie zjadła na streamie.Wyłącz tryb niskiego opóźnienia - jedzie dodatkowo na jakości + wydajności sprzętu. A co do x264 - zmień kodowanie na x264 bo nvidia NVENC na tej grafice wcale lepsze od procka nie będzie a ciut odciąży grafikę. Powinno być wsio w porządku wtedy ;)I tak jak podał kolega wyżej - wyślij dane apropo internetu - upload. sprawdź na speedtest.net - wybierz na mapce Pragę w Czechach (Prague ;) ) - bo tam jest najlepszy dla PL serwer Twitcha - i podaj tutaj info. Jeżeli będzie wysokie (upload w granicach 6-8 mbit) to bitrate możesz spokojnie do 2500 - 3000 podciągnąć, wtedy jakość będzie spoko a Ty nie odczujesz pingów za wysokich. Edytowane 21 Sierpnia 2016 przez Drunk_ZoZol 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sugareczeq Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Mam upload w okolicach 10. Jak ustawiam to na grafikę to wyświetla mi się https://scr.hu/zYo63O Jeszcxe raz dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Mam upload w okolicach 10. Jak ustawiam to na grafikę to wyświetla mi się https://scr.hu/zYo63O Jeszcxe raz dzięki za pomoc To wejdź w bios i włącz w ustawieniach procka QuickSync - To to samo praktycznie ale działa lepiej i grafikę odciąża. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sugareczeq Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Mam jeszcze takie pytanko. Właśnie sprzedałem mojego g3258 za 200. Warto dokupić 4gb ramu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2016 jak masz tylko 4 to jasne ze tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...