Skocz do zawartości
Tigeree

Pascale dostepne

Rekomendowane odpowiedzi

Jakoś nie nie widzę tutaj tematu o nowych GPU więc otworze nowy.

Nowe Pascale mają wydajność kart desktopowych

http://www.notebookcheck.net/Nvidia-Pascal-for-Notebooks-In-depth-Benchmarks-for-the-Geforce-GTX-1080-SLI-GTX-1070-and-GTX-1060.171566.0.html

Co do cen to nie ma aż takich dramatów z pominięciem 1080 czy SLI tych GPU...

Ja tam szczerze rozważam zakup 1070 z i5 6600K od DM ponieważ mają dostep do Premy więc będzie można podkręcić CPU i GPU do skutku (1900mhz jest osiągalne, a może nawet 2ghz jesli trafię na dobrą sztukę GPU)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.purepc.pl/newsy/notebooki

http://www.purepc.pl/artykuly/notebooki

Poczekaj aż wszyscy wydadzą swoje modele teraz ceny są zaporowe 

Wiem o nich ale tylko DM ma kontrakt z Premą przez co OC GPU nie jest zablokowane na tylko +135mhz. Nikt inny tego dealu w Polsce nie ma (jest jeden sklep w Portugalii ale oni nawet strony po angielsku nie mają)... Jak mówiłem kusi mnie 1070 i perspektywa dobicia do 1.9/2ghz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawia mnie tylko jak wygląda dalsza praca tych clevo po osiągnięciu punktu kulminacyjnego o którym mówisz, tj. GPU 1.9GHz i CPU 4,X GHz?

Sam chcę kupić coś takiego z GTX1080, ale siedzenie przy grzejniku który dodatkowo pracuje jak odkurzacz w mojej opinii jest mało komfortowe.

Nie oszukujmy się, układy chłodzenia są wydajne, ale to wciąć laptop czyli kanapka.

No chyba, że chodzi o to by podkręcić sprzęt, zrobić go benchmarkiem na xxxxx punktów i powiedzieć sobie I did it.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawia mnie tylko jak wygląda dalsza praca tych clevo po osiągnięciu punktu kulminacyjnego o którym mówisz, tj. GPU 1.9GHz i CPU 4,X GHz?

Sam chcę kupić coś takiego z GTX1080, ale siedzenie przy grzejniku który dodatkowo pracuje jak odkurzacz w mojej opinii jest mało komfortowe.

Nie oszukujmy się, układy chłodzenia są wydajne, ale to wciąć laptop czyli kanapka.

No chyba, że chodzi o to by podkręcić sprzęt, zrobić go benchmarkiem na xxxxx punktów i powiedzieć sobie I did it.

Wiesz Maxwelle nie były takie ultra głośne, a te grube clevo były nawet ciche więc z Pascalami powinno być podobnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi