vizdesign Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Witam. Zakupiłem niedawno Windows 10 Home x64. Po instalacji okazało się że nie widzi 1 procesora ( 2 x E5-2689). Windows instalowany był z pendriva. Sterowniki mam aktualne, system jest aktualny, w biosie sa widoczne 2 procesory jak i w menadżerze urządzeń - jednak Menadzer zadan/cpuz itd pokazuje tylko 1 i działa również tylko 1. Nie mam już pomysłów... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazzeerr Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2016 (edytowane) Najprawdopodobniej wersja Home obsługuje tylko jeden socket. https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10/windows-10-versions-cpu-limits/905c24ad-ad54-4122-b730-b9e7519c823f Edytowane 18 Sierpnia 2016 przez fazzeerr 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2016 A Home obsługuje milti cpu? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2016 (edytowane) Zadna domowa wersja okienek nie obsługuje 2 cpu i pomimo że system wie o jego istnieniu to z powodów licencjonowania tylko na 1, go odcina. Edytowane 21 Sierpnia 2016 przez SGJ 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 A wpisz w wyszukiwarkę msconfig i wejdź w zaawansowaną zakładkę jak na fotce: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 a ma tam więcej niż 4? bo to co pokazuje to sa rdzenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 (edytowane) Z dokumentacji której znalazłem w MSDN wersja Home obsługuje fizycznie tylko jeden socket CPU i 128GB RAM, natomiast wersje Professional, Education i Enterprise do dwóch socketów CPU i 512GB RAM. Jeśli potrzeba obsługi więcej niż dwóch procesorów, trzeba się rozglądać za Windows Server 2016. Natomiast każda wersja wspiera dowolną liczbę rdzeni logicznych. Edytowane 23 Sierpnia 2016 przez airwaves Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...