Springstil Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Witam, Zakupiłem ostatnio zestaw za 1400zł z tego poradnika na purepc.pl: http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_sierpien_2016?page=0,4 Po złożeniu wszystkiego okazało się,że na nie ma obrazu na monitorze, cały czas no signal. Sprawdziłem w innym komputerze wszystkiego komponenty prócz procesora i wszystkie są sprawne. Wszystko podłączone jak należy. Zdecydowałem sie wymienić płytę główną Gigabyte z tego zestawu na alternatywną MSI, jednak problem jest taki sam. Czy jest to może wina BIOSu który trzeba zaktualizować by obsługiwał tego Athlona x2 845? Czy może problemu szukać w samym procesorze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nemayu Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zaktualizuj, a później się zastanawiaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Springstil Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2016 No tak, tylko nie dysponuje niestety starszym procesorem pod ten socket. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2016 brałeś zestaw w częściach? a nie idzie z pendrajwa zaktualizować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechotnik Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zapytaj w lokalnym serwisie/sklepie komputerowym, czy mogliby zaktualizować bios. Kilka kliknięć wystarczy, aby ustalić, że procesor z polecanego zestawu obsługiwany jest od wersji BIOSU 1.2 (7891v12). https://pl.msi.com/Motherboard/support/A68HM-GRENADE.html#support_download https://pl.msi.com/Motherboard/support/A68HM-GRENADE.html#support-cpu OT: Dziwi mnie, że w poradniku stworzonym z myślą o "niezbyt zaawansowanych użytkownikach" brakuje przy tym zestawie chociażby wzmianki, że trzeba najpierw zaktualizować bios, bo procesor nie jest obsługiwany przez bios fabryczny na płycie. Skąd "niezbyt zaawansowany użytkownik" ma o tym wiedzieć, skoro brakuje takiej informacji? Później owy "niezbyt zaawansowany użytkownik" składa sobie taki zestaw i dziwi się, czemu nie działa, co skutkuje takim wątkiem. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Dziwi mnie, że w poradniku stworzonym z myślą o "niezbyt zaawansowanych użytkownikach" brakuje przy tym zestawie chociażby wzmianki, że trzeba najpierw zaktualizować bios, pewnie dlatego że taki użykownik ma w promocji za 1 zł złożenie bebechów do kupy :banana: a każdy kto sam składa to ma pojecie za co sie bieże [ jak widać nie wszystkich to dotyczy] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2016 A monitor podłączyłeś do gtx'a czy pod mobo? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...