jg777xfx Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Witam, W niedawno zakupionej karcie zauważyłem dość wysokie temperatury karty w spoczynku. Analizując zachowanie karty w GPU-Z zauważyłem, że co bez powodu zwiększa się taktowanie pamięci oraz opada dzieje się to cyklicznie co jest powodem wysokiej temperatury. Czy takie zachowanie jest normalne czy może być uszkodzona, sprawdziłem zachowanie karty na innych sterownikach jednak problem nie zniknął Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hvast87 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2016 A jak przełączysz tę zworke na grafice obok przycisku do zmiany oświetlenia jest to samo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2016 GPU dostaje zdaje się max napięcie(tak mi się wydaje, 1.025V to u mnie na fury jest max) plus wentylator lata tyle byle się kręcił. Stąd temperatura. Swoją drogą dziwnie to wygląda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jg777xfx Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2016 PROBLEM ROZWIĄZANY GOG Galaxy powodował ciągłe zwiększanie taktowania - włączał się wraz z systemem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian25 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2016 No dziwnie dziwnie . Wiele oprogramowań zwieksza taktowanie szczególnie na gtx-ach które maja bardzo zaawansowane sys osczedzania energii ale nie spotkałem sie aby tylko pamiec podbijało a tym bardziej trybem szarpanym xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...