Druss Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Czy jest taka karta graficzna, na ktorej bede mogl puscic film przez tv-out do telewizora i do tego normalnie pracowac na kompie, tak zeby na tv bylo widac tylko lecacy film a na monitorze normalnie mozna bylo w wordzie pracowac czy tez w innym programie nie ogladajac filmu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 zdaje mi sie ze z kazda da sie tak robic a na pewno z prolnik gf2 ti bo sam tak niekiedy robie właczam bajki i mam spokoj w domu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 A jakiegos specjalnego programu uzywasz do tego ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 nie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Druss jeżeli twój podpis jest aktualny i masz R9100 to bez problemu możesz puszczać film i jednocześnie pracować na kompie. Wszystko co potrzeba to skonfigurować w sterownikach w zakładce Ekrany i Nakładka. Ja mam R8500 i czesto puszczam bajki na telewizor a jednocześnie robię coś innego na kompie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Rzeczywiscie dzieki jeszcze sie tym nie bawilem. Ale tak czy siak bede jakiegos geforce`a kupowal bo mnie ati juz wkurza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Właśnie jak to zrobić na Nvidi??? Mam ge forca FX, i mam do wyboru 3opcje, klonowanie, podział w poziomie, podział w pionie! Jak zrobić żeby na TV puścić obraz na full screenie?? Bo mi to nie wychodzi :(:(:( Chcem tak żebym mógł na monitorze pracować normalnie, a na TV puścić filmik (czasami chcem sobie pooglądać, a siostra marudzi że chce na gg ;]) Proszę pomóżcie ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leonidas Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Mak777 w tych opcjach o których mówisz zaznacz klonowanie. Potem przejdź do opcji nakładki i zaznacz w nich tryb pełnoekranowy na ekranie tv. O ile pamiętam tak to właśnie było w nvidii (niestety nie sprawdzę dokładnie bo żadnej pod ręką nie mam) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Klonowanie to włączyłem, ale nakładki to są w kartach ATI ;] A tutaj takiej nie widze, no cóż pobróbuje, może jakoś mi się uda;] Ale jeśli ktoś wie jak proszę, niech napisze!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Klonowanie to włączyłem, ale nakładki to są w kartach ATI ;] A tutaj takiej nie widze, no cóż pobróbuje, może jakoś mi się uda;] Ale jeśli ktoś wie jak proszę, niech napisze!!! W detonatorach nazywa się to "ustawienia nakadki", ale aby to włączyć musisz włączyć pewne opcje: stwórz nowy dokument textowy i wpisz w nim: Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWARENVIDIA CorporationGlobalNVTweak] "Coolbits"=dword:ffffffff "NvCplEnableHardwarePage"=dword:00000001 "NvCplEnableAGPSettingsPage"=dword:00000001 potem zmień mu rozszerzenie na *.reg i uruchom. Potem klikasz na pulpit i wciskasz F5 i masz zakładki odblokowane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Wielkie dzięki!!! Już działa ;] To jest to ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 A jeszcze jedno drobne pytanko ;] Da się dać gdzieś skróty klawiszowe do włączania obrazu na telewizor? Bo nie chce mi się tak za każdym razem dawać właściwośći i tam... Proszę, powiedzcie że się da! ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 a jak sie to robi z ati bo niezabardzo wiem mógłby ktoś wytłumaczyc krok po kroku ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 A jeszcze jedno drobne pytanko ;] Da się dać gdzieś skróty klawiszowe do włączania obrazu na telewizor? Bo nie chce mi się tak za każdym razem dawać właściwośći i tam... Proszę, powiedzcie że się da! ;] Po prostu ustaw to na stałe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 No tak, najprostsze jest najlepsze, wcześniej miałem radeona 9000 i tam nie zawsze to działało ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 a jak sie to robi z ati bo niezabardzo wiem mógłby ktoś wytłumaczyc krok po kroku ?? Lepiej tego wyjaśnić nie potrafię: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Witka, a ja mam taki problem jak ustawię tryb teatralny to pokazuje tylko wideo, a napisy generowane z pliku txt już nie, czy ty masz tak samo. A może wiesz jak ustawić tryb wielomonitorowy (hydrawision) tak by pracować z tv i monitorem jak by były dwa monitory.Podobno można zrobić tak że tv jest jako monitor 2 i uruchamia się program (np. odtważacz divx) na pulpicie i przeżuca na pulpit 2 (czyli tv). Pozdrófka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 O tym też było soro - zainstaluj DivXG400. Jest to mały programik ueuchamiający się tylko podczas oglądania filmu, który nakłada napisy na nakładkę. Po prostu rewelacja. ŚCIĄGNIJ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 Należy dodać że nadal zostaje problem, ponieważ ten programik nie wyświetla polskich napisów :( (zamiast ż,ś,ć, itd, są krzaki) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 Należy dodać że nadal zostaje problem, ponieważ ten programik nie wyświetla polskich napisów :( (zamiast ż,ś,ć, itd, są krzaki) A zmienić kodowanie na ŚrodkowoEuropejskie to nie łaska? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 Okej, działa, nie naciskałem klawisza zastosuj ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leonidas Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 W detonatorach nazywa się to "ustawienia nakadki", ale aby to włączyć musisz włączyć pewne opcje: stwórz nowy dokument textowy i wpisz w nim: Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWARENVIDIA CorporationGlobalNVTweak] "Coolbits"=dword:ffffffff "NvCplEnableHardwarePage"=dword:00000001 "NvCplEnableAGPSettingsPage"=dword:00000001 potem zmień mu rozszerzenie na *.reg i uruchom. Potem klikasz na pulpit i wciskasz F5 i masz zakładki odblokowane. Sprawa jest dość ciekawa bo o ile pamiętam to na moim starym GF2MX ustawienia nakładki były od razu widoczne a coolbits używało się tylko do odblokowania tweakera częstotliwości. Używałem detonatorów od wersji 23.11 do wersji 30.82 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 Używałem detonatorów od wersji 23.11 do wersji 30.82 to najważniejsza część twojej wypowiedzi 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 do generowania napisow mozna tez uzyc filtrow ffdshow z wlaczona opcja napisy. dla calkowitej wygody (nie wszystkie playery to potrafia) uzyc playerka, ktorego mozna schowac do traya podczas wyswietlania video na TV... moze to byc np. ZoomPalyer i moim zdaniem swietny player (tez do odtwarzania DVD) MV2player... ma sporo ciekawych funkcji, trzeba tylko troszke pogrzebac w ustawieniach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 :oops: Sory za upierdliwość ale powtórzę pytanie. A może wiecie jak ustawić tryb wielomonitorowy (hydrawision) tak by pracować z tv i monitorem jak by były dwa monitory.Podobno można zrobić tak że tv jest jako monitor 2 i uruchamia się program (np. odtważacz divx) na pulpicie i przeżuca na pulpit 2 (czyli tv). Można to robić nie tylko z divx ale np pokaz slajdów. Pozdrófka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 :oops: Sory za upierdliwość ale powtórzę pytanie. A może wiecie jak ustawić tryb wielomonitorowy (hydrawision) tak by pracować z tv i monitorem jak by były dwa monitory.Podobno można zrobić tak że tv jest jako monitor 2 i uruchamia się program (np. odtważacz divx) na pulpicie i przeżuca na pulpit 2 (czyli tv). Można to robić nie tylko z divx ale np pokaz slajdów. Pozdrófka Na stronach Omegi jest programik Hydravision - może to ci pomoże. Do samych filmów wystarczy zwykłe klonowanie i odpowiednie ustawienia nakładki - na TV masz pełny ekran, a na monitorze minimalizujesz playera i robisz co chcesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 :oops: Sory za upierdliwość ale powtórzę pytanie. A może wiecie jak ustawić tryb wielomonitorowy (hydrawision) tak by pracować z tv i monitorem jak by były dwa monitory.Podobno można zrobić tak że tv jest jako monitor 2 i uruchamia się program (np. odtważacz divx) na pulpicie i przeżuca na pulpit 2 (czyli tv). Można to robić nie tylko z divx ale np pokaz slajdów. Pozdrófka Na stronach Omegi jest programik Hydravision - może to ci pomoże. Do samych filmów wystarczy zwykłe klonowanie i odpowiednie ustawienia nakładki - na TV masz pełny ekran, a na monitorze minimalizujesz playera i robisz co chcesz. Mam program hydrawision był z orginalnymi sterami ale nie mogę go skonfigurować, męczyłem się z tym chyba ze dwa dni i sobie odpuściłem (narazie), na dobre jeszczy na forum nie szukałem a spytałem w tym poście bo temat jest bardzo podobny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Ściągnąłem go sobie ze strony ATI i widzę, że jest to coś na wzór NV Desktop Manager dla GF'ów. Oprócz włączanie kilku desktopów nie widzę dla tego jakoś zastosowanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 Holender, teraz mam już radka i znowu jest problem, bo nie mam opcji nakładki, mam najnowsze omegi i nie ma tego :( Qrcze, podpowiedzcie jeśli łaska... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 Holender, teraz mam już radka i znowu jest problem, bo nie mam opcji nakładki, mam najnowsze omegi i nie ma tego :( Qrcze, podpowiedzcie jeśli łaska... to zainstaluj oryginalne sterownik catalyst 3.6 + control panel z ati.com i nie bedziesz mial problemu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...