x21 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Witam, od wczoraj wieczór mój komputer wyłącza mi się co jakieś 20/30 minut bez żadnego komunikatu, dokładnie mówiąc to uruchamia się ponownie , temperatury są dość dziwne już przy włączeniu procesor ma 80 stopni, a potem nawet 100, jednak dziwne żeby tak nagle zaczął się wyłączać co 20 minut jak do wczoraj nie robił tego nawet po całym dniu bycia włączonym . Z góry dziękuje za pomoc i Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider22 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Sprawdź czy radiator na CPU się odczepił być może przestał przylegać. Obciąż procesor na 100% (np programem OCCT) i sprawdź czy nie resetuje się od razu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x21 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2016 (edytowane) Odkryłem ciekawą rzecz , gdy komputer nie jest podłączony do internetu tak jakby nic mu się nie dzieje, a zaraz po włączeniu internetu temperatura zaczyna wzrastać do 100 stopni , może to jakiś wirus?? Nawet przetestowałem to w ten sposób że miałem 100 stopni, odłączyłem komputer od internetu i temperatura po jakiś 30s zaczęła spadać. Sprawdziłem jeszcze 2x przy włączonym internecie dostaje temepratury 100 stopni a jak wyłączę zaraz spada, co to może być??? Co dziwne znalazłem proces który brał najwięcej procent procka ( w załączniku ), co ciekawe po jego wyłączeniu temperatura w mgnieniu oka zaczęła spadać . Edit: to na pewno nic z radiatorem, nawet specjalnie wymieniłem dziś paste na procku, wszystko wyczyściłem itd. Edytowane 20 Sierpnia 2016 przez x21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewdot Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2016 (edytowane) Przeskanuj MBAMem i jakimś antywirusem. Ewentualnie wrzuć logi z OTL. Edytowane 30 Sierpnia 2016 przez ewdot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...