Dudus8 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Witam serdecznie, Posiadam Raid0 z dwóch dysków SSD Samsung 850 Pro 256Gb. Mam problem z komputerem i będę musiał raczej zainstalować system na nowo. Zastanawiam się jednak, czy nie dokupić kolejnego takiego dysku i rozszerzyć Raid? Moja konfiguracja: I5 4460 ASUS H97 PLUS 2X 4GB DDR3 1600 MHZ CRUCIAL BALISTIC SPORT WD BLUE 1TB CORSAIR CX 500M INTEL HD INTEGRA 2X SAMSUNG 850 PRO 256 GB Konfiguracja już dość leciwa niestety. Warto coś inwestować w tego " dziadka "? Pozdrawiam Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Do czegoś konkretnego używasz dysków, że Ci stanowią wąskie gardło czy chodzi o cyferki w testach syntetycznych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudus8 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Hmm komputer używany głównie do internetu oraz multimediów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Czy zatem odpowiedź na twoje pytanie nie jest oczywista? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Jak wyżej - przy tym co robisz dokładanie kolejnego SSD do macierzy jest zbędne , już obecny raid jest mało wykorzystywany . Najlepiej rozbierz macierz , sprzedaj te dyski i kup jakiś SSD 500-1TB . 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...