Magya Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 GRRRRRRRR. Nie wiem juz o co chodzi. Siec mam skonfigurowana automatycznie. Na Hoscie sa dwie sieciowki a w jednej siedzi neostrada. Tam dziala wszystko oki. U mnie po kazdym wylaczeniu hosta trzeba na nowo robic konfig sieci a i po konfigu ciagle mi sie nie otwiera gros stron. MTU przestawilem na 1406 na karcie sieciowej na kliencie i nadal duuuupa... Jedyne pocieszenie to to, ze kazaa smiga jak sukinsyn. na hoscie ip ustawiony domyslnie 192.168.0.1, na kliencie bez stalego ip - ze stalym ip (192.168.0.2) to samo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 czekaj, czekaj :P jaki host (system) i jaki klient (system).... Ty jestes... :?: czemu trzeba od nowa ustawiac? ustawienia znikaja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magya Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 xpeki na obu kompach. Ustawienia, jak juz sie zrobia dobre, to znikaja po kazdorazowym resecie kompa (ktoregokolwiek). Nie wiem o co biega, za kazdym wlaczeniem musze uruchamiac konfiguratora sieci. Niektorych stron i tak nie wyswietla, pomimo przestawieniu MTU na 1406 bajtów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 a nie mozecie postawic jakiegos serwa osobnego :?: z tego co piszesz, to wnioskuje, ze system nawala dlatego gubi ustawienia..... moze reinstall pomoze, ale lba nie dam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 olej konfiguratora sieci, ustawienie nie jest trudne. Rozumiem, ze jest sobie tak. Komputer 1 - 2 sieciowki, jedna do lana druga do modemu neostrady Komputer 2 - 1 sieciowka polaczona skrosowanym z sieciowka od lana w komputer 1? Wiec tak. Komputer 1 (serwer) Udostepniasz polaczenie do neo+ (zezwalasz na demand-dial, mozesz wlaczyc firewalla jak nie masz innego) Polaczenie sieciowe konfigurujesz tak: Numer IP: 192.168.0.1 (moze byc cokolwiek 192.168.N.N) Podsiec: 255.255.255.0 (automatycznie dopisze) Brama: zostawiasz Dnsy: zostawiasz, albo wpisujesz tpsy Komputer 2 (klient) Polaczenie sieciowe konfigurujesz tak: Numer IP: 192.168.0.2 (znowu, moze byc cokolwiek 192.168.N.K, K=/=N) Podsiec: jak wyzej, sam wpisze Brama: Adres IP Komputera 1 (serwer) DNSy: 194.204.152.34 i 194.204.159.1 (kolejnosc dowolna) I tyle, powinno byc ok :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magya Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 dzieki ale poradzilem sobie inaczej: zmylil mnie mostek zalozony automatycznie na epoxie 8rda+ przez winxp. Zdjalem go, skonfigurowalem recznie i wszystko smiga... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...