QaZeeL Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Witam Posiadam internet 30MB/s od Vectry razem z modemem-routerem Cisco EPC3928S. Głównie gram na xboxie więc potrzebowałem otworzyć porty, jednak panel jest zablokowany. Podłączyłem więc swój router TL-WR841N, przekierowałem porty i wszystko działało pięknie... przez 5 minut. Po tym czasie tracę połączenie z internetem oraz porty magicznie nadal są zablokowane. Na komputerze tak samo. Jeszcze mam problem z pingiem bo nawet z takim łączem wynosi on ponad 200ms (siła sygnału 100%), gdy podłączę się pod modem-router sytuacja wygląda identycznie. Dodam jeszcze, że transfer na routerze mocno spada. (Modem: 26.01Mb/s | Router: 6.25Mb/s). Co może być przyczyną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zrób tak, jak radzą tu http://forum.pclab.pl/topic/1101629-CISCO-EPC3928-od-Vectry-TP-Link-WR841N/ Nie przegrzewa ci się router lub modem? Ostatnio męczę router innej marki, na którym zaczął mulić mi internet. Pingi w okolicach 1400ms. Na obecną chwilę ustaliłem, że router takie fochy robi, gdy się przegrzeje. Gdy używasz wifi przez router, wyłącz wifi na modemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...