Jump to content
QaZeeL

Wysokie pingi, braki internetu i zablokowane porty

Recommended Posts

Witam

 

Posiadam internet 30MB/s od Vectry razem z modemem-routerem Cisco EPC3928S. Głównie gram na xboxie więc potrzebowałem otworzyć porty, jednak panel jest zablokowany. Podłączyłem więc swój router TL-WR841N, przekierowałem porty i wszystko działało pięknie... przez 5 minut. Po tym czasie tracę połączenie z internetem oraz porty magicznie nadal są zablokowane. Na komputerze tak samo. Jeszcze mam problem z pingiem bo nawet z takim łączem wynosi on ponad 200ms (siła sygnału 100%), gdy podłączę się pod modem-router sytuacja wygląda identycznie. Dodam jeszcze, że transfer na routerze mocno spada. (Modem: 26.01Mb/s | Router: 6.25Mb/s).

Co może być przyczyną?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zrób tak, jak radzą tu http://forum.pclab.pl/topic/1101629-CISCO-EPC3928-od-Vectry-TP-Link-WR841N/

 

Nie przegrzewa ci się router lub modem? Ostatnio męczę router innej marki, na którym zaczął mulić mi internet. Pingi w okolicach 1400ms. Na obecną chwilę ustaliłem, że router takie fochy robi, gdy się przegrzeje. 

Gdy używasz wifi przez router, wyłącz wifi na modemie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

Aktualności

Artykuły



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.