Skocz do zawartości
Hawk

Radek ZMODOWANY 9500-->9700

Rekomendowane odpowiedzi

za te kase to srednio opłacalny biznes z pkt.widzenia np pozniejszej odsprzedazy-gdyby kosztował jakies 750-800 to pewnie ale za cene pro chyba nie warto

zawsze łatwiej sprzedac pełnowartosciowego pro niz moda

ja tam wole swojego z pamieciami 3.0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za te kase to srednio opłacalny biznes z pkt.widzenia np pozniejszej odsprzedazy-gdyby kosztował jakies 750-800 to pewnie ale za cene pro chyba nie warto

zawsze łatwiej sprzedac pełnowartosciowego pro niz moda

ja tam wole swojego z pamieciami 3.0

No racja ale z drugiej strony dostajesz w 100% modowalną karte :D:D:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moim zdaniem wywalac tyle kasy na grafe tylko do gier i 3dmark'ow to glupota.....ale ja juz stary jestem i jakos gry na kompie mnie nie kreca ,tak wiec nie zwracajcie na mnie uwagi :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moim zdaniem wywalac tyle kasy na grafe tylko do gier i 3dmark'ow to glupota.....ale ja juz stary jestem i jakos gry na kompie mnie nie kreca ,tak wiec nie zwracajcie na mnie uwagi :lol:

Hehehe, dokladnie Vip - dokladnie! Ja co prawda kupilem Ti4200 ale raz ze bardzo tanio a dwa bo lubie pograc ale czasami czyli bardzo rzadko :-) :roll: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehehe, dokladnie Vip - dokladnie! Ja co prawda kupilem Ti4200 ale raz ze bardzo tanio a dwa bo lubie pograc ale czasami czyli bardzo rzadko :-) :roll: .

ja pogrywam tylko we dwie gry : Diablo 1 i Setllers 4 ,nowe gry na pieca sa tak debilna ze az glowa boli ,przynajmniej dla mnie :wink:

jak juz mam ochote pograc w cos to odpalam moje Dreamcast'a :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=14670458

Dają gwarancję na możliwość moda.

A ja radze uwazac, 18 negatywow i to dosc konkretnych.

PROSZĘ UWAŻAĆ na TĄ FIRMĘ i PRZECZYTAĆ NAJPIERW NEGATYWY tej FIRMY!!! Bo pomimo słoneczka firma ta robi KLIENTÓW W PRZYSŁOWIOWEGO BALONA!!!. Liczy sobie bardzo za koszty przesyłki. A tak oto było w tym przypadku: odrazu na drugi dzień napisałam do tego Pana że chciałabym przedpłacić pieniądze aby koszty przesyłki były niższe. ŻADNEGO ODZEWU i kontaktu (proszę spojrzeć na inne NEGATYWY!). Zaniepokoił mnie również e-mail automatyczny od tego Pana że przy przedpłacie on nie bierze odpowiedzialność za to że przesyłka wogóle nie dojdzie, bo miał w ostatnich 2tyg. 5 TAKICH przypadków (ja tyle już wysyłam i jeszcze nigdy nic nie zginęło) owszem może się zdażyć ale nie 5x na 2 tyg. W końcu przesyłka doszła za pobraniem ale prawie 25zł za koszty przesyłki za płytę główną to już chyba PRZESADA!!!! Po prostu ten gość sprzedaje rzeczy o 5-10zł taniej niż w sklepie, ale sobie odbija na kosztach.

To jakas chora firma. W ostatniej chwili wycofują osobe z pierszego miejsca (pewnie podstawioną która podbija ceny) a ty gdy dałeś sobie spokój i zająłeś sie inna aukcjką zostajesz nagle powiadomiony ze masz kupic bo jednak wygrałeś aukcję na której nie byłeś pierwszy( i za to dostajesz negatywa BRAVO panowie z pphu ast niezły objaw kretynizmu - tak trzymać) N E G A T Y W za podejście do klienta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie to fakt, nowe gry maja full grafiki i zero sensu, oczywiscie zdarzaja sie wyjatki np jak dla mnie Warcraft 3, ale wiele gier poza grafiką nie oferuje nic, czasami pamietam lepsze gry z C64 niz dzisiejsze z PC...

Np Unreal II The Awakening, swietna! czaderska! co za bajer grafika i co? skonczylem ja w 3-4 godziny i dziekuje... w byle co np na Amidze gralem tygodniami ot tak...

I takie są dzisiejsze gry...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym komputronikiem (benchmark) nie bylbym taki pewien ... pewnie zrobia tak jak sirius "gwarantujemy jedynie pamiec w ukladzie 256 bit"

Wyslalem do nich maila z zapytaniem czy daja jakas gwarancje ze to zmodowanie przejdzie ... ale w odpowiedzi nie dostalem zadnych konkretow ... oto mail:

>Mam pytanie dotyczace karty Radeon 9500

>(http://sklep.benchmark.pl/pelny_6182.html)

>Czy w tej karcie idzie napewno odblokowac dodatkowe 4 potoki i czy

>ma pamieci w ukladzie 256 bit i czy bedzie chodzic jako 9700.

>Na zdjeci widze karte z ukladem pamieci 128 bit ...

>Dajecie na to jakas gwarancje ze operacja zmodowania 9500 - 9700

>uda sie w 100% ?

No własnie już podmieniłem zdjęcie na nowsze. Układ pamięci jest inny, 256

bitowy.

Wojciech Kiełt

Wyslalem do nich drugiego z jednym pytaniem: Czy bedzie dzialac jako 9700 ... jeszcze nie dostalem odpowiedzi

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=14670458

Dają gwarancję na możliwość moda.

A ja radze uwazac, 18 negatywow i to dosc konkretnych.

PROSZĘ UWAŻAĆ na TĄ FIRMĘ i PRZECZYTAĆ NAJPIERW NEGATYWY tej FIRMY!!! Bo pomimo słoneczka firma ta robi KLIENTÓW W PRZYSŁOWIOWEGO BALONA!!!. Liczy sobie bardzo za koszty przesyłki. A tak oto było w tym przypadku: odrazu na drugi dzień napisałam do tego Pana że chciałabym przedpłacić pieniądze aby koszty przesyłki były niższe. ŻADNEGO ODZEWU i kontaktu (proszę spojrzeć na inne NEGATYWY!). Zaniepokoił mnie również e-mail automatyczny od tego Pana że przy przedpłacie on nie bierze odpowiedzialność za to że przesyłka wogóle nie dojdzie, bo miał w ostatnich 2tyg. 5 TAKICH przypadków (ja tyle już wysyłam i jeszcze nigdy nic nie zginęło) owszem może się zdażyć ale nie 5x na 2 tyg. W końcu przesyłka doszła za pobraniem ale prawie 25zł za koszty przesyłki za płytę główną to już chyba PRZESADA!!!! Po prostu ten gość sprzedaje rzeczy o 5-10zł taniej niż w sklepie, ale sobie odbija na kosztach.

To jakas chora firma. W ostatniej chwili wycofują osobe z pierszego miejsca (pewnie podstawioną która podbija ceny) a ty gdy dałeś sobie spokój i zająłeś sie inna aukcjką zostajesz nagle powiadomiony ze masz kupic bo jednak wygrałeś aukcję na której nie byłeś pierwszy( i za to dostajesz negatywa BRAVO panowie z pphu ast niezły objaw kretynizmu - tak trzymać) N E G A T Y W za podejście do klienta

co do kolesia to kupowalem u niego mojego radka 9700 SG i koles dostarczyl osobiscie. Zero kosztow przesylki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie,czy opłaca się kupować tą modowalną kartę za około 850zł czy lepiej kupić GF 4 Ti4200 i wykręcić go na Ti4600 za około 650zł???Bo z tego co oglądałem benchmarki to przyrost wydajności między Ti4600 a Radkiem 9700 nie jest jakiś bardzo duży........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie,czy opłaca się kupować tą modowalną kartę za około 850zł czy lepiej kupić GF 4 Ti4200 i wykręcić go na Ti4600 za około 650zł???Bo z tego co oglądałem benchmarki to przyrost wydajności między Ti4600 a Radkiem 9700 nie jest jakiś bardzo duży........

WARTO! Ze względu na obsługę DirectX 9.0! Bez tego sobie w nowe gierki nie popykasz wykorzystując wszystkie ich możliwości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MOTOFAN

Moze w przypadku directx 8.1 ale tera wszyscy licza na directa 9.0 a tam to juz jest roznica :)

Mimo ze wykorzystac to bedzie mozna najwczesniej na doom 3 czy half life 2 ... innych gier jeszcze nie slyszalem ze maja byc na directx 9.0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha,i jeszcze jedno pytanie.Czy żeby zmienić 9500 128MB w wersjię Pro to wystarczy karta 128-bitowa? Jak to poznać?

Tak wystarczy, jesli potoki beda sprawne, będzie miala taki układ pamieci:

Dołączona grafika

Radek z 128 bitowa pamiecia.

Dołączona grafika

Radek z 256 bitowa pamiecia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

>Mam pytanie dotyczace karty Radeon 9500 

>(http://sklep.benchmark.pl/pelny_6182.html

>Czy w tej karcie idzie napewno odblokowac dodatkowe 4 potoki i czy 

>ma pamieci w ukladzie 256 bit i czy bedzie chodzic jako 9700. 

>Na zdjeci widze karte z ukladem pamieci 128 bit ... 

>Dajecie na to jakas gwarancje ze operacja zmodowania 9500 - 9700 

>uda sie w 100% ? 

No nie wiem, według opisu to oni nie dają gwarancji na możliwość zmodowania karty tylko sprzedają już zmodowaną (pewnie lutownicą)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyslalem do nich maila przed chwila, zeby to wyklarowali na 100%. Zadalem konkretne pytania, mam nadzieje, ze rownie konkretnie odpowiedza.

Akurat kase mam, wiec chetnie bym lyknal, ale nie chcialbym wtopic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie mnie ochrzanicie że to reklama, ale widze że chcecie sporo przepłacać i to w dodatku za produkt na który nie macie gwarancji modalnośći. Więc ja mam możliwość załatwienia takich radków (niestety zostało nie wiele sztuk) made by Sapphire, wersja box, Radeon 9500 128ddr 256bit@9700!! Daję gwarancję modalnośći + gwarancja producenta 24miesiące!! Cena hmmm, 860zł. Cena moim zdaniem bardzo dobra!! Możliwość wystawienia aukcji na allegro lub adico (bardziej preferuje to drugie, ze względu na brak prowizji). A co do mojej wiarygodności, to strona o mnie allegro:

http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=261936

Pozdrawiam mak777

mak@radiopkh.org

gg 1218735

tel.kom. 503-939-462 (tylko telefony!!)

tel. dom. (71) 341-62-82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FiDo,daj znać jak odpowiedzą bo mnie też interesuje ten Radosław.

Tak jak myslalem, dali odpowiedz troche wymijajaca..

Napisali tylko, ze dostaja je niezmodowane i dopiero u siebie oni sami je przerabiaja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc ja mam taką sytuację (biorę od qmpla z hurtowni-full legal) i to jest tak, bo sprawdziliśmy, grafy mają szynę 256bitów, wystarczy programowo odblokowac 8 potoków i jazda ;] Chętnych zapraszam na prv ;]

Pozdro mak777

mak@radiopkh.org

gg 1218735

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO I NA STRONIE BANCHMARKU POJAWIŁO SIE:

".......jest instalowany w komputerze i przez kilkanaście minut testowany benchmarkami

Osoba zamawiająca taką kartę, ma 99% pewności, że otrzyma prawidłowo działający produkt.

A informujemy o tym nie bez powodu, bowiem niestety okazuje się, że nie wszystkie chipsety po odblokowaniu 8 potoków renderujących działają poprawnie. Efektem są drobne lub bardzo poważne błędy w grafice. Z dużej partii kart które przetestowaliśmy, jedynie połowa poprawnie renderowała obraz 3D przy użyciu 8 potoków. Wypada zatem zachować ostrożność wobec kart nie przetestowanych, a jedynie "podatnych" na przerobienie. "

te kilkamnascie minut to troche mało jednak - szopki z obrazem itp pojawiaja sie czasem kilka godzin po modyfikacji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO I NA STRONIE BANCHMARKU POJAWIŁO SIE:

".......jest instalowany w komputerze i przez kilkanaście minut testowany benchmarkami

Osoba zamawiająca taką kartę, ma 99% pewności, że otrzyma prawidłowo działający produkt. 

A informujemy o tym nie bez powodu, bowiem niestety okazuje się, że nie wszystkie chipsety po odblokowaniu 8 potoków renderujących działają poprawnie. Efektem są drobne lub bardzo poważne błędy w grafice. Z dużej partii kart które przetestowaliśmy, jedynie połowa poprawnie renderowała obraz 3D przy użyciu 8 potoków. Wypada zatem zachować ostrożność wobec kart nie przetestowanych, a jedynie "podatnych" na przerobienie. "

te kilkamnascie minut to troche mało jednak - szopki z obrazem itp pojawiaja sie czasem kilka godzin po modyfikacji

a wiesz to z autopsjii?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z autopsji?? nie -ja sie w to nie bawię

ale od kilku znajomych którzy dali sie "nabrac"- ja tak to nazywam bo za cene 9500pro-kupic 9500 który moze sie da przerobic a moze nie- a jak sie da to pochodzi jedna kilka godzin , inna kilka dni a jak sie bedzie miało duzo szczescia to jeszcze inna "dozywotnio"

poza tym czytam na bieżaco zachodnie fora i tez duzo o tym piszą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...