MephistoS Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Witam, Mam zamiar kupic gtx 1060,tylko stoję przed dylematem jakiego producenta polecacie.Oczekuję żeby karta była cicha i chłodna. Sprzęt jaki mam : -prcesor i7 4790k -płyta główna msi z97 gaming 5 -ram hyperx 8gb 1600 -zasilacz chieftec ctg-750c -chłodzenie silentiumpc grandis xe1236 -dysk ssd adata 920 128gb -dysk twardy wd 1tb -obudowa SilentiumPC Aquarius X70W Pure Black -system windows 10 64bit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2016 MSI Gaming 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MephistoS Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2016 A co powiesz o palicie super jetstream? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Też dobrze, nawet bardzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2016 A co powiesz o palicie super jetstream? Mam i jest cicha, wydajna, dobrze sie kręci i jest tańsza od MSI. Choć u mnie sie raczej od długość rozchodziło (max 250mm). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Mam MSI Gaming X - również polecam. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Podepnę się choć wiem, że to trochę nieładnie. Kupuję budżetową 1060-tkę do jednego z moich kompów. Wybieram pomiędzy dwoma modelami po 1000 zł: - 2-wentylatorowy Palit NE51060015F9D - 1-wentylatorowa EVGA 03G-P4-6160-KR Z oboma producentami mam dobre doświadczenia, miałem 970-tki zarówno Palita jak i EVGA. Samodzielnie chcę raczej wybrać EVGA. czy ktoś wie o jakimś przeciwskazaniu do takiego wyboru? O wadach 3GB VRAM doskonale wiem i nie przeszkadzają mi one, zakup modelu 6GB nie jest brany pod uwagę do tego kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2016 1 wentylator to zdecydowanie za licho jak na na tego typu kartę, zatem radzę weź Palita. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MephistoS Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Czyli msi i palit karty na tym samym poziomie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Mniej więcej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R3jn Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Msi gaming x mam i jest super! W pulpicie 23-25stopni w grach okolice 50 ewentualnie msi armor wersja 6gt nowy produkt ma 2 wpiecia zasilania wiec pod oc bd wydajniejsza Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2016 (edytowane) Z czym porównujesz to podwójne zasilanie ? W Gaming X też jest 8pin. Na razie nie udało mi się osiągnąć w grach power limit = 108%, a rdzeń lata 2114-2150 w zależności od gry i temperatury. Przy wentylatorze na 50% mam maksymalnie 62C. Przy jakich obrotach masz te 50C ? Edytowane 25 Sierpnia 2016 przez epoxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2016 BIOS sobie zmodyfikuję bez problemu, zatem nie wydaje mi się atrakcyjne dopłacanie 190 zł, czyli 20% ceny karty, do tego Gigabyte wobec EVGA czy choćby 170 zł wobec ceny Palita. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian25 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Niby czym sobie zmodyfikujesz? xD Skoro EVGA ma 1 wentylator to jest to pazdzież Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK74 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2016 A co myślicie o tej karcie - ZOTAC GeForce GTX1060 AMP! 6GB DDR5 192bit? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2016 na pclolu zrobili test 1060 - tak w kwestii formalnej można poglądać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian25 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2016 No szału nie ma .Chyba ze cie gw przyciąga .niby 5 lat .Tylko gdzie to pózniej zrealizowac jak w sklepie daja ledwo 24 miesiące Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dvdmax93 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Witam :) Wyszło sporo Kart Niereferencyjnych i tu moje pytanie,które posiadają chłodzenie półpasywne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2016 (edytowane) Czym zmodyfikuję? A co, nie ma jeszcze żadnego edytora biosu do Pascali? Nie wiem w sumie bo Pascala będę kupował pierwszy raz. Przynajmniej zawsze powinno dać się wgrać bios z innego modelu tego samego producenta na takim samym PCB. Edytowane 26 Sierpnia 2016 przez adashi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian25 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Tia na pewno jak se kupisz ta 1 wentylatorową evga to bedziesz wgrywał te biosy ze hoho xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Mam wrażenie, że gdybyś przerobił trochę więcej kart w swojej karierze, byłbyś zdecydowanie mniej przerażony tym jednym wentylatorem. Naturalnie, że od razu sobie wgram bios od modelu 6162, jeżeli faktycznie "ręcznie" nie można na razie niczego zmieniać, bo dlaczego nie? Niemniej jednak bardzo dziękuję za cenną dla mnie opinię ;-) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DreamerDream Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2016 (edytowane) Palit ma swoja aplikacje Thundermaster który pozwala na zabawę między innymi wiatrakami http://prntscr.com/caox6u Ja mam 1060 Palita Dual ale 6GB więc nie wiem czy duża jest różnica. Jest dość cichy pod obciążeniem (dla mnie). Stockowo zegar idzie do ~1900Mhz . Ładnie się go podkręca. Na domyślnym taktowaniu 74 stopnie wiatraki na 63% (~1900RPM) w spoczynku ~42 stopnie. BTW. O ile się nie mylę pality chyba mają dual bios jak coś. Edytowane 26 Sierpnia 2016 przez DreamerDream Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian25 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2016 (edytowane) 1900 rpm cicho nie jest . Cicho kończy sie na 1200 rpm na karcie graficznej .Mówie realnie cicho bo zaraz przylecą gimby ze maja 800, 600, 300 , pasywne zasilacze i dyski ssd bo im sie zaległy demony w obudowie . Ale już np 980ti referent im nie przeszkadzał tylko dlatego że go mieli xD Mam wrażenie, że gdybyś przerobił trochę więcej kart w swojej karierze, byłbyś zdecydowanie mniej przerażony tym jednym wentylatorem. Naturalnie, że od razu sobie wgram bios od modelu 6162, jeżeli faktycznie "ręcznie" nie można na razie niczego zmieniać, bo dlaczego nie? Niemniej jednak bardzo dziękuję za cenną dla mnie opinię ;-) Za to nam firme EVGA aż za dobrze xD Edytowane 26 Sierpnia 2016 przez damian25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DreamerDream Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2016 1900 rpm cicho nie jest . Cicho kończy sie na 1200 rpm na karcie graficznej . Zbytnio nie mam porównania, bo moja poprzednia karta to radeon 4850 xD, ale wydaje mi się, że dla ciebie cicho oznacza niesłyszalnie. Nie wiem, może ja mam inne zakresy słyszalności jeśli mowa o "cicho", albo może to dlatego, że porównuje go z wiatrakiem, jaki miałem w zestawie z procesorem :V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian25 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2016 hd4850 o ile to był referent to tez była cichsza .tam to był mikrusowy wentylatorek i 90 stopni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MephistoS Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Z testów wynika, że Msi jest chłodniejsza i cichsza od Palita. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DreamerDream Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Z testów wynika, że Msi jest chłodniejsza i cichsza od Palita. Chyba we wszystkich kartach modele MSI "gaming" (te z czerwonym wyglądem) wybijają się chłodzeniem wśród innych producentów, ale skutkuje to zawsze wyższymi cenami niż pozostali i nie oznacza od razu, że reszta jest beznadziejna. 1060 akurat jest na tyle dobrą kartą, że większość niereferatów daje radę z tego co czytam na necie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keepie Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Dokładnie, różnice są niewielkie, tak jak i możliwości ich podkręcenia. Teraz to sklepy zaczynają konkurować cenami, także porządny research trzeba zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK74 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2016 (edytowane) Dlatego ja inaczej niż przy wcześniejszych kartach (tylko MSI) tym razem zawęziłem wybór do tych dwóch: EVGA GeForce GTX 1060 SC GAMING ZOTAC GeForce GTX 1060 AMP! Edition MSI GTX 1060 GAMING MSI GTX 1060 GAMING X Po przemyśleniu tematu pod kątem która karta lepiej się sprzeda w przyszłości MSI wraca na moją krótką listę a ZOTAC z niej wypada. Edytowane 2 Września 2016 przez Jacekk44 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian25 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Chyba we wszystkich kartach modele MSI "gaming" (te z czerwonym wyglądem) wybijają się chłodzeniem wśród innych producentów, ale skutkuje to zawsze wyższymi cenami niż pozostali i nie oznacza od razu, że reszta jest beznadziejna. 1060 akurat jest na tyle dobrą kartą, że większość niereferatów daje radę z tego co czytam na necie. W 1070-tkach i 1080-tkach palit jest lepszy bo msi odchudziło swoja twin frozr VI .Raz ze ma 90 mm wentylatory a nie 100 dwa mniej o 1 rurke .trzeba byłoby przeliczyć też finy bo na twin frozr V miało cos 53 . Co do 1060 msi gaming to w grach bedzie koło 800-900 rpm .Wkeljałem furmarka gdzie na tej karcie nie depnał power limitu a miał 928 rpm włala .Po oc i w furmarku czyli 50% wieksze obciązenie niż w grach . Wystarczajaco cicho aby być zadowolonym ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...