p1tu Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2016 (edytowane) Mam problem złożyłem zestaw: GTX 1060 i5 6600k 16GB Ramu Po podłączeniu wszystkiego i włączeniu zasilania na chwile zapal się tylko dioda przy ethernet lecz komputer nie reaguje na power/reset. Gdy odłączę 8pin przy procesorze (chyba jego zasilanie?), na zdjęciu prawy górny róg: http://i.imgur.com/2uYzw6B.jpg to komputer się włącza, karta graficzna zaczyna świecić, wiatraki na obudowie chodzą. Ten na CPU nie działa. Obrazu oczywiście nie ma. Procesora raczej źle nie da się włożyć, ponieważ pasuje tylko w jednej pozycji. Co może być przyczyną? Zasilacz to 550W OCZ Fatality. Działał on cały czas w innym zestawie. Edytowane 27 Sierpnia 2016 przez p1tu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Opis wskazuje na problem z CPU - może to tylko zasilanie . Nie pogiąłeś żadnych pinów przy montowaniu procka ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p1tu Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2016 (edytowane) Mały update. Podłączałem zły przewód od zasilania, opisany jako pcie :/ Główny zasilający wolny mam 4pin ale on nie sięga. Za chwilę spróbuję wyjąć zasilacz tak aby kabel sięgał. Wiatrak na cpu zaczął też działać. Jak podłączę 4pin do tego 8 dam znać czy jest ok. Pinów raczej nie pogiąłem bo byłoby to raczej ciężkie.Włożyłem CPU, zamknąłem i na to już dałem chłodzenie (oczywiście z pastą). Edit. Można zamknąć, po podłączeniu prawidłowego przewodu wszystko działa. Edytowane 27 Sierpnia 2016 przez p1tu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...