Skocz do zawartości
xMat

Odsprzedaż Microsoft Windows 10 Home PL 32/64-bit BOX

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem zielony w tych sprawach i proszę o pomoc, a mianowicie zakupiłem system operacyjny w sklepie morele. Chciałbym go odsprzedać na aukcji. Lecz nie wiem czy będzie to legalne. Znajomi twierdzą, że wersje BOX można sprzedać dalej. Wolę się upewnić więc drodzy koledzy proszę o pomoc. Pozdrawiam Mateusz 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

https://www.microsoft.com/en-us/Useterms/Retail/Windows/10/UseTerms_Retail_Windows_10_Polish.htm

Punkt 4b:

Samodzielne oprogramowanie. Jeśli Licencjobiorca nabył oprogramowanie jako samodzielne oprogramowanie (a także jeśli dokonał on uaktualnienia oprogramowania nabytego jako samodzielne oprogramowanie), taki Licencjobiorca ma prawo do przeniesienia oprogramowania na inne urządzenie należące do Licencjobiorcy. Licencjobiorca może także przenieść oprogramowanie (razem z licencją) na inne urządzenie, który należy do osoby innej niż Licencjobiorca, o ile (i) Licencjobiorca jest pierwszym licencjonowanym użytkownikiem oprogramowania oraz (ii) nowy użytkownik zaakceptuje postanowienia niniejszej umowy. Na potrzeby przeniesienia oprogramowania Licencjobiorca może użyć dozwolonej przez Microsoft kopii zapasowej lub oryginalnego nośnika oprogramowania. W przypadku każdego przeniesienia oprogramowania na nowe urządzenie Licencjobiorca musi usunąć to oprogramowanie z poprzedniego urządzenia. Licencjobiorca nie może przenieść oprogramowania tak, aby możliwe było współdzielenie licencji między urządzeniami.

Więc, przeniesienie licencji jest możliwe i legalne.
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi